Om  
Pernille Bendixen

DF-byrådsmedlem og folketingsafløser vil ud af politik

Pernille Bendixen (DF), der både sidder i Odense Byråd og afløser for den sygemeldte Alex Ahrendtsen i Folketinget, genopstiller ikke til nogen af delene.

Peter Bjørnbak Hansen

"Jeg havde følelsen af at befinde mig i et kunstigt skuespil fuld af overbudspolitik," siger Dansk Folkepartis Pernille Bendixen blandt andet i et interview med Fyens Stiftstidende om folketingsvalgkampen sidste år.

I samme interview gør hun det klart, at hun har fået nok af politik og hverken har tænkt sig at fortsætte i lokal- eller landspolitik.

Pernille Bendixen sidder i byrådet i Odense, og efter at Alex Ahrendtsen sygemeldte sig fra Folketinget i december, har hun afløst for ham.

Det er blandt andet mediernes fordrejende og grove behandling af politikere over en bred kam, som "tærer på ens lyst til at fortsætte", fortæller hun. En behandling, som ifølge Pernille Bendixen ramte hende selv efter en uheldig bemærkning om BNP i et interview på Radio24syv for fem år siden. Dengang sad hun i Folketinget som Dansk Folkepartis børneordfører.

Pernille Bendixen er uddannet salgsassistent og har arbejdet som dagplejer, men selvom det især af repræsentanter fra hendes eget parti påskønnes at være andet end blot endnu en akademiker i politik, fortæller Pernille Bendixen, hvordan hun alligevel oplever at blive "skudt til hjørne" og endda grinet ad.

Farvellet til politik bliver dog ikke til virkelighed lige med det første. 

Pernille Bendixen fortsætter som afløser for Alex Ahrendtsen i Folketinget indtil sommer, og pladsen i Odense Byråd, hvor hun i øvrigt er medlem af Børn- og Ungeudvalget, beholder hun det næste halvandet år indtil næste kommunalvalg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Bendixen

Fhv. 2. viceborgmester (løsgænger), Odense Kommune
salgsassistent (Imerco, 1998)

0:000:00