Alternativet ansætter to nye chefer

NAVNE: Efter et turbulent efterår har Alternativet ansat ny sekretariatschef, ny pressechef og tre nye rådgivere.

Uffe Elbæk til Alternativets valgfest 21. november på Monastic efter kommunal- og regionsvalget i 2017.
Uffe Elbæk til Alternativets valgfest 21. november på Monastic efter kommunal- og regionsvalget i 2017.Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Emil Dyrby

Alternativet har ansat ikke mindre end fem nye ansigter, heriblandt to nye chefer. De to nye chefer er Lykke Jensen, der er ansat som ny sekretariatschef, og Vicki Therkildsen, der er ny pressechef.

De nye ansigter kommer efter et turbulent efterår for Alternativet, hvor man blandt andet kunne læse om en intern mail fra den tidligere pressechef Magnus Haslebo, der opfordrede til indsendelse af penisbilleder. Billederne skulle bruges i forbindelse med et jubilæum på Alternativets stamværtshus, Centralhjørnet. 

Haslebo stoppede som pressechef ved udgangen af november 2017.

I efteråret kunne man også læse om en intern mail fra Alternativet, hvori et tidligere medlem kritiserede partiets ledelse for topstyring, kammerateri og soloridt. I mailen beskyldte det tidligere medlem partiet for at fostre en 'gammel politisk kultur'. Samtidig var der anklager om seksuelle krænkelser og ledelsessvigt.

De nye chefer

Den nye sekretariatschef Lykke Jensen starter 1. maj 2018 og kommer fra en stilling som institutchef på Metropol, hvor hun har været siden 2011. Før det var hun udviklingschef på Instituttet for Blinde og Svagsynede, og det er således en erfaren leder, der nu overtager chefstolen i Alternativets sekretariat.

Hun overtager jobbet fra gruppeformand René Gade, der har siddet midlertidigt på posten siden november, hvor den daværende sekretariatschef Mikkel Nørskov stoppede.

I sin nye stilling glæder hun sig især til at kunne arbejde med alternativ ledelse: 

"1. maj begynder jeg som sekretariatschef for Alternativet på Christiansborg. Jeg glæder mig så meget til at folde hele paletten af alternativ ledelse ud til glæde og gavn for Alternativets sag", skriver Lykke Jensen på sin Linkedin i forbindelse med sit nye arbejde. 

Lykke Jensen er uddannet cand.mag. i dansk sprog og historie fra Københavns Universitet i 1988 og har siden suppleret med en lederuddannelse fra CBS i 2011. 

Vicki Therkildsen, den nye pressechef, kommer direkte fra en stilling som journalist på DR, hvor hun har været siden 2008. 

Før det har hun blandt andet været journalist på TV 2 fra 2004 til 2008 og udgivet bogen Sagen om Amagermanden i samarbejde med Claus Buhr. 

Therkildsen er uddannet bachelor i journalistik fra Syddansk Universitet i 2006. Hun starter i sin nye stilling efter påsken.

Derudover har Alternativet ansat de tre nye rådgivere Søren Malmborg, Søren Skårhøj og Mikkel Bahl. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lykke Jensen

Sekretariatschef, Alternativet
cand.mag. i dansk sprog og litteratur (Københavns Uni.)

Magnus Harald Haslebo

Strategic Client Director, R/OXY, medstifter, Modstandsgruppen Guerilla
journalist (DJMX. 2010), kandidat i strategisk, finansiel og politisk kommunikation (Københavns Uni. 2014)

Vicki Therkildsen

Fhv. pressechef, Alternativet
BA i journalistik, SDU

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024