Altinget lancerer podcast og nyhedsrobot på Folkemødet  

FOLKEMØDE: Med en daglig podcast, en nyudviklet nyhedsrobot og den største bemanding nogensinde går Altinget i offensiv på Folkemødet.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Redaktionen

Altinget benytter Folkemødet til at lancere to nye formater, som skal gøre det nemmere at bevare overblikket – på Folkemødet og i hverdagen.

Dels udgiver Altinget en daglig podcast fra Folkemødet, dels åbner Altinget i dag en helt nyudviklet nyhedsrobot, som giver adgang til Altingets indhold fra Messenger-appen.

”Folkemødet er et godt sted at prøve nye ting. Vi har knoklet helt op til deadline for at blive klar med vores nye podcast og vores nye tjeneste på Messenger. Nu glæder vi os til at afprøve dem i praksis,” siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.

Avanceret chatbot
Mens podcasten er et eksperiment, som i første omgang kun vil udkomme under Folkemødet, er den nye tjeneste på Messenger – en såkaldt chatbot – en permanent nyskabelse, som vil gøre det nemmere at få adgang til meget af Altingets unikke indhold.

Som politisk medie føler vi os tæt forbundet med den idé, der gennemsyrer Folkemødet, og derfor vil vi i år se, hvad der sker, hvis vi dækker det meget intenst

Jakob Nielsen
Chefredaktør, Altinget

På nyhedsrobotten kan man til enhver tid hente de fem seneste nyheder fra Altingets forside – ligesom man kan bede om de seneste nyheder inden for særlige områder som for eksempel EU, Christiansborg eller Folkemødet.

Desuden giver robotten direkte adgang til de nyeste podcast og de seneste videoer, Altinget har delt. Det er også muligt at søge på navne og se, hvad der er skrevet af eller om bestemte personer på Altinget.

Podcast giver overblik
Den daglige podcast under Folkemødet vil ligge klar tidligt om morgenen sammen med Altingets daglige, politiske nyhedsoverblik.

”Ambitionen er, at den både skal være nyttig og oplysende,” siger Jakob Nielsen.

Læs også

Podcasten vil indeholde et nøje udvalgt overblik over dagens begivenheder på Folkemødet samt en samtale med en af Altingets redaktører, som sætter et emne eller en politisk debat i perspektiv.

”Det er en podcast, som ikke er længere, end at man kan nå at høre den på gåturen mellem to arrangementer på Folkemødet,” siger Jakob Nielsen.

Stort hold dækker mødet
Årets udgave af Folkemødet byder også på et tredje eksperiment. Altinget har nemlig sendt det største hold journalister nogensinde til Allinge for at dække mødet. Derfor vil Altinget i løbet af de kommende dage flyde over med reportager, anmeldelser og interviews fra de mange hundrede arrangementer, der finder sted hver dag på Folkemødet.

”Vi kan selvfølgelig ikke dække alt, men vi har besluttet at skrue op for dækningen i år, fordi vi ved, at rigtig mange af vores læsere deltager i Folkemødet som paneldeltagere, arrangører eller oplægsholdere. For de læsere vil det have stor værdi, at deres arrangementer bliver omtalt og diskuteret i Altinget,” siger Jakob Nielsen.

”Som politisk medie føler vi os tæt forbundet med den idé, der gennemsyrer Folkemødet, og derfor vil vi i år se, hvad der sker, hvis vi dækker det meget intenst,” siger Altingets chefredaktør.

Du kan følge Altingets dækning på hjemmesiden Altinget.dk – eller ved at modtage nogle af vores gratis nyhedsbreve. Dem kan du tilmelde dig her.

Endelig kan du også prøve vores nye nyhedsrobot på Messenger – vores chatbot – ved at klikke her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00