Om  
Ninna Rønberg

Altinget modtager Anders Bordings mediepris 2021

Altinget tildeles Medieprisen 2021 fra Danske Mediers Bording-komité for nyt digitalt design. Prisen hædrer specialmedierne i Danmark. 

Cecilie Bech Rønsholt

Bording Priserne uddeles i 2021 for at anerkende specialmedier og kaste lys over betydningen af deres arbejde. I år er Medieprisen gået til Altinget for relanceringen af Altingets digitale design på alle 26 nichemedier. Det skete ved en prisoverrækkelse i dag.

Formanden for Bording Komiteen, fhv. chefredaktør Karsten Kolding roste modtageren for ikke at hvile på "fortidens mange laurbær - I fortsætter med gennem innovation at fornye jer."

I februar gik Altinget i luften med et nyt digitalt design, som havde til formål at gøre det hurtigere og nemmere at finde rundt på hjemmesiden og som på bedste vis fremhævede Altingets indhold.

I den anledning sagde chefredaktør Jakob Nielsen fra scenen i dag om Altingets nye site:

"Politik har aldrig været vigtigere. Det er ledestjernen for Altingets nye hjemmeside. Den gør det meget nemmere at finde frem til de mange ting, der gør Altinget til noget særligt." 

Og Altingets nye digitale design hædres altså så nu med modtagelsen af Medieprisen.

Den uddeles til et specialmedie, der formår at ramme sin målgruppe eller opbygge en forretningsmodel, som kan være til inspiration for andre, lyder det fra Bording Priserne og her blev Altinget nomineret og siden kåret med følgende begrundelse:  

"For sit arbejde med et nyt digitalt design for deres 26 nichemedier, der giver overblik og indsigt i dansk politik med mix af journalistisk stof, servicestof og værktøjer, der øger læserens politiske informationsniveau og gør læserne bedre klædt på til at varetage deres professionelle virke."

Processen bag vores redesign er tilrettelagt af redaktionschef for udvikling Ninna Rønberg, der sammen med Jakob Nielsen modtog prisen.

Altinget modtog også Bordings Mediepris i 2010 og 2013. Dagens arrangement blev i øvrigt afholdt i Altingets gård ved Christiansborg.

Øvrige prismodtagere var Videnskab.dk og Danwatch.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ninna Rønberg

Journalist
cand.scient.pol.