Om  
Andreas Rudkjøbing

Andreas Rudkjøbing bliver formand for nyt videnskabsetisk organ

Læge Andreas Rudkjøbing skal stå i spidsen for én af to nye nationale videnskabsetiske medicinske komiteer, der skal sikre godkendelsesprocesser af medicinsk udstyr.

Andreas Rudkjøbing var frem til 2020 formand for Lægeforeningen.
Andreas Rudkjøbing var frem til 2020 formand for Lægeforeningen.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

To nye nationale videnskabetiske medicinske komiteer gav sig i udgangen af maj i kast med at sikre, at medicinsk udstyr lever til op til videnskabelig etik og en række EU-krav, som netop er trådt i kraft.

Læge Andreas Rudkjøbing er udnævnt til at løfte det ansvar som formand for den såkaldte Komité 2, oplyser De Videnskabsetiske Medicinske Komiteer

Han skal dermed gå i front for den ene af de to komiteers arbejde med at varetage behandling af ansøgninger om afprøvninger af medicinsk udstyr og produkter uden et medicinsk formål.

Oprettelsen af komiteerne træder i kraft som følge af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/745 om medicinsk udstyr (MDR), der trådte i kraft 26. maj.

Forordningen fastsætter en række krav vedrørende kliniske afprøvninger af medicinsk udstyr, som de to komiteer nu skal følge til dørs.

Stoppede som lægeformand
Andreas Rudkjøbing var frem til midten af 2020 formand for Lægeforeningen. Dette hverv blev han valgt til som 34-årig i 2015, men han valgte at stoppe godt et år før tid for at færdiggøre sin uddannelse til speciallæge i samfundsmedicin.

Derudover kan Rudkjøbing trække på sin erfaring fra sin nuværende stilling som læge ved Psykiatrisk Center Amager i Region Hovedstadens Psykiatri og som tidligere næstformand i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Rudkjøbing

Direktør, Steno Diabetes Center Sjælland, formand, Den Nationale Videnskabsetiske Medicinske Komité 2
cand.med. (Københavns Uni. 2008), ph.d. i folkesundhed, M.Sc. i sundhedsøkonomi, politik og management (London School of Economics)

0:000:00