Arbejdernes Landsbank støtter Socialdemokratiet med 250.000 kroner i valgår

Når der er valg til Folketinget sender Arbejdernes Landsbank 250.000 kroner til Socialdemokratiet. Banken støtter også de lokale partiforeninger, som er kunder i banken. "Det er jo en måde ligesom at sige: I støtter os, så vil vi også gerne støtte jer," siger bankens topchef. 

Topchefen for Arbejdernes Landsbank, Gert Jonassen, på sit kontor. I baggrunden hænger Hans Rasmussen, der var medlem af Folketinget for Socialdemokratiet fra 1950 til 1964 og formand for Arbejdernes Landsbank fra 1960 til 1975.
Topchefen for Arbejdernes Landsbank, Gert Jonassen, på sit kontor. I baggrunden hænger Hans Rasmussen, der var medlem af Folketinget for Socialdemokratiet fra 1950 til 1964 og formand for Arbejdernes Landsbank fra 1960 til 1975.Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Birk Sebastian KotkasChristoffer Lund-Hansen

Arbejdernes Landsbank er blandt Socialdemokratiets største økonomiske bidragsydere.

Banken, som hovedsageligt ejes af fagbevægelsen, figurerer i partiets årsregnskab sammen med otte andre store bidragsydere, der har støttet med mere end 20.900 kroner, hvor grænsen i 2019 lå for anonyme partidonationer.

Vi gør selvfølgelig det, at de lokalforeninger, vi støtter, jo er de lokalforeninger, som tilfældigvis også er kunder hos os. Så det er jo en måde ligesom at sige: I støtter os, så vil vi også gerne støtte jer.

Gert Jonassen
Direktør, Arbejdernes Landsbank

Det er ikke muligt at se de præcise beløb, men nu oplyser direktøren i Arbejdernes Landsbank, Gert Jonassen, til Altinget, at støtten til Socialdemokratiet ligger fast på en kvart million, når der er valg til Folketinget.

"Når der er valgår, støtter vi partiet med 250.000 kroner, og så går der et par tusinde kroner til nogle af lokalforeningerne," siger han.

Partiet modtog i alt 14,7 millioner kroner fra forskellige organisationer, virksomheder, foreninger og fonde ved seneste valgår i 2019.

Socialdemokratiet har 244 lokale partiforeninger med omkring 36.000 medlemmer fordelt i 98 kommuner, 92 kredse og 5 regioner.

De lokale partiforeninger, som er medlemmer af Arbejdernes Landsbank, er de samme, som "tilfældigvis" også får støtte af banken, forklarer Gert Jonassen:

"Vi gør selvfølgelig det, at de lokalforeninger, vi støtter, jo er de lokalforeninger, som tilfældigvis også er kunder hos os. Så det er jo en måde ligesom at sige: I støtter os, så vil vi også gerne støtte jer. Det gør vi også med den lokale fodbold- eller håndboldklub," siger han.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00