Om  
Armin Laschet

Armin Laschet bliver CDU's kanslerkandidat

CDU's Armin Laschet er valgt som kanslerkandidat for den konservative alliance mellem CDU og CSU.

"Jeg ser frem til at samarbejde med ham i de kommende måneder", udtaler Merkel om partiets nye kanslerkandidat.
"Jeg ser frem til at samarbejde med ham i de kommende måneder", udtaler Merkel om partiets nye kanslerkandidat.Foto: Tobias Schwarz/AFP/Ritzau Scanpix

Det bliver Armin Laschet fra CDU, som skal forsøge at genvinde kanslerposten i Tyskland, når partifællen Angela Merkel trækker sig ved efterårets valg.

Det skriver Reuters.

Valget er faldet på Laschet efter, at hans udfordrer fra søsterpartiet CSU, Markus Soeder, har trukket sig som kandidat. Dermed står den tyske konservative partialliance sammen bag Armin Laschet.

Udfordreren Markus Soeder medlte sig ud af ræset efter bestyrelsen i nuværende kansler Angela Merkels parti, CDU, valgte at støtte Armin Laschet offentligt. Armin Laschet er i forvejen den nuværende leder af partiet CDU.

"Jeg ringede til Armin Laschet i går aftes og ønskede ham tillykke. På vegne af både mig selv og CSU ønsker jeg Laschet succes og tilbyder min støtte", udtalte taberen Markus Soeder.

 

Det kommende kanslervalg finder sted 26. september, hvor Armin Laschet står på skuldrene af Angela Merkel, der har vundet de sidste fire valg i træk.

"Jeg ser frem til at samarbejde med ham i de kommende måneder," udtaler Merkel til Reuters.

Frem mod valget venter en hård kamp for Armin Laschet, som skal genvinde de vælgere, som især er faldet fra i løbet af coronakrisen, skriver Reuters.

Tirsdag har også det tyske parti De Grønne valgt deres kanslerkandidat, som bliver 40-årige Annalena Baerbock. Det første gang, at partiet i sin 40-årige levetid har en kandidat til kanslervalget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Armin Laschet

Formand, Christlich Demokratische Union (CDU), premierminister, Nordrhein-Westfalen
Ludwig Maximilian University of Munich, University of Bonn

0:000:00