Mette Frederiksens ønske om at regulere Facebook passer i fortællingen om en politiker, som tager magten tilbage

I statsministerens folkemøde-tale præsenterede hun ni principper for, hvordan regeringen vil regulere techgiganterne. Det er en fortsættelse af fortællingen om en politiker, der vil have magten tilbage til Danmark, vurderer Altingets chefredaktør. Hør med i dagens Ajour.

I statsminister Mette Frederiksens partiledertale fra Folkemødet præsenterede hun regeringens nye hvidbog med ni principper, der skal regulere techgiganternes magt i Danmark.
I statsminister Mette Frederiksens partiledertale fra Folkemødet præsenterede hun regeringens nye hvidbog med ni principper, der skal regulere techgiganternes magt i Danmark.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Demokratiet lider under Facebook, Google og Amazon, så nu vil Mette Frederiksen have magten tilbage fra techgiganterne.

Det kom frem under hendes partiledertale på folkemødet fredag, hvor regeringen samtidig udgav hvidbogen ”mod et bedre samfund med techgiganter” med ni principper for, hvordan de magtfulde virksomheder skal reguleres.

Reguleringen skal ske med en samling af principper på både dansk, europæisk og OECD-niveau, som spænder bredt fra, at techgiganterne skal betale mere i skat, til at deres ansatte skal sikres bedre rettigheder – en debat man senest har set i forbindelse med arbejdsvilkårene i Nemlig.com. 

I dagens udsendelse ser Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, på, om hvidbogen er et forsøg på at score billige politiske point, eller om det er reel politik uden hastværk? Og så indvier han os i techgiganternes reaktion på statsministerens opgør.

Lyt med i dagens Ajour, som vi endnu en gang optager fra Folkemødet på Bornholm.

Læs også
 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)









0:000:00