Om  
Bo Foged
Torben M. Andersen

ATP udnævner nye topchefer

ATP skifter ud i den øverste ledelse. Koncerndirektøren, Bo Foged, er udnævnt til administrerende direktør. Finansministeriets departementschef bliver viceadministrerende direktør.

Michael Ellegaard

Bo Foged er udnævnt til administrerende direktør i ATP – Arbejdsmarkedets Tillægspension.

Det oplyser pensionskassen i en pressemeddelelse.

"Bo Foged er respekteret i den finansielle sektor for sine meget stærke kompetencer, ikke mindst når det handler om strategi og eksekvering. Bo har både i rollen som finansdirektør og konstitueret direktør vist, at han har evnerne, erfaringen og kapaciteten til at løfte opgaven," siger Torben M. Andersen, bestyrelsesformand i ATP.

Bo Foged kommer fra en stilling som koncernfinansdirektør i ATP. Siden november 2018 har han været konstitueret som administrerende direktør i virksomheden.

"Det er spændende og udfordrende at stå i spidsen for ATP. Samfundsopgaven, forretningen og ikke mindst ATP's dygtige medarbejdere og mine lederkollegaer har udkonkurreret mine betænkeligheder," forklarer han.

Fra departement til pensionsledelse
Samtidig med offentliggørelsen af ny administrerende direktør har ATP oplyst, at Martin Præstegaard bliver viceadministrerende direktør i pensionskassen.

"Med Martin Præstegaard bliver ATP's ledelse yderligere styrket i arbejdet med at løfte den samfundsopgave, ATP løser både i forhold til at skabe økonomisk grundtryghed i Danmark og med at være en effektiv og sikker formidler af velfærdsydelser," vurderer Torben M. Andersen.

Bortset fra et par afstikkere til Økonomistyrelsen og Danmarks Radio har Martin Præstegaard det meste af sin karriere været ansat i Finansministeriet.

"Jeg har fra min stol i Finansministeriet fulgt og arbejdet sammen med ATP, og jeg har stor respekt for den opgave, ATP løser for os alle – og for den faglighed og ordentlighed, som jeg kender ATP for," siger han.

Martin Præstegaard tiltræder stillingen 1. september.

Skifter ATP ud med PFA
I samme ombæring som offentliggørelsen af nye direktører har ATP oplyst, at Kasper Ahrndt Lorenzen forlader stillingen som fondsdirektør.

"Jobskiftet lå ikke umiddelbart i kortene. Men på et tidspunkt i processen med PFA kunne jeg mærke, at lysten til at udfordre mig selv – på en mere kommerciel bane – var så stor, at jeg måtte slå til," forklarer han.

Kasper Ahrndt Lorenzen tiltræder som koncerndirektør og i en nyoprettet stilling som investeringsdirektør i PFA Pension i september 2019.

"Vi har i bestyrelsen sat meget stor pris på Kasper og på vores samarbejde. Både på grund af de resultater, han har leveret, hans faglige kapacitet og de ændringer, han har stået i spidsen for i ATP," siger Torben M. Andersen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bo Foged

Partner og investeringsdirektør, CIP - Copenhagen Infrastructure Partners
cand.merc.aud. (CBS 1997)

Torben M. Andersen

Professor, Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, formand, ATP
m.Sc. (London School of Economics 1981), lic.oecon. (Aarhus Uni. 1984), ph.d. (CORE, Belgien, 1986)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024