Om  
Jens Peter Christensen
Michael Christiansen

AU får højesteretsdommer med på bestyrelsesholdet

Højesteretdommer Jens Peter Christensen bliver en del af bestyrelsen for Aarhus Universitet.

Line Jenvall

Aarhus Universitets bestyrelse har indlemmet et nyt, eksternt medlem, der til daglig har sin gang i højesteret.

Det er højesteretdommer Jens Peter Christensen, som bliver en del af selskabet 1. februar og afløser Michael Christiansen, der i overensstemmelse med universitetsloven træder tilbage efter to valgperioder. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

60-årige Jens Peter Christensen er uddannet cand. scient.pol., lic.jur., cand.jur. og dr.jur, og han er et velkendt ansigt på Aarhus Universitet, ikke kun fra sin studietid, men også fra en omtrent 20 år lang forskerkarrirere. Helt tilbage fra 1998 var han ansat som professor i offentlig ret på Aarhus Universitet, og han har også været formand for en lang række udvalg, blandt andet om embedsmænds rådgivning og bistand, offentligt ansattes ytringsfrihed og meddeleret samt om undersøgelseskommissioner.

Siden 2006 har han bestridt det prestigefulde embede som højesteretdommer, og det glæder Michael Christiansen, at det er netop Jens Peter Christensen, der skal overtage hans tomme stol.

"Jeg mener, at Jens Peter Christensen er et fund for bestyrelsen. Ikke alene bibringer han et stort kendskab til både ministerier, embedsværket og den offentlige sektor, men også et indgående kendskab til Aarhus Universitet og dets kerneydelser. Den kombination er helt unik, og jeg har stor tiltro til, at han kan få en positiv indflydelse på universitetets fremtid," fortæller Michael Christiansen i pressemeddelelsen. 

Michael Christiansen er i dag formand for AU's bestyrelse, men den post lader han gå videre til den tidligere klimakommissær, Connie Hedegaard.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Peter Christensen

Præsident for Højesteret, bestyrelsesformand, Reinholdt W. Jorck og Hustrus Fond
cand.phil. (1980), cand.scient.pol. (1982), lic.jur. (1990), cand.jur. (1992), dr.jur. (1997)

Michael Christiansen

Formand, Jazzhus Montmartre, teatret Sort/Hvid og Black Box , fhv. bestryrelsesformand bestyrelsesformand, Fjord&Bælt og DR, fhv. direktør , Det Kgl. Teater
cand.jur. (Københavns Uni. 1970)

0:000:00