Om  
Henrik Ramlau-Hansen
Lars Stensgaard Mørch
Thomas Borgen

Bagmandspolitiet dropper sigtelser mod Danske Bank-chefer

Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet, Søik, også kaldt Bagmandspolitiet, har frafaldet sigtelserne for hvidvask over for Danske Banks tidligere topchefer, Thomas Borgen, Henrik Ramlau-Hansen og Lars Stensgaard Mørch.

Claudia Steenhard

To år efter sigtelserne mod Danske Banks tidligere administrerende direktør, Thomas Borgen, tidligere økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen og tidligere bankdirektør og chef for business banking, Lars Stensgaard Mørch har bagmandspolitiet nu droppet sagen. 

Det skriver Børsen

Bagmandspolitiet sigtede 12. marts 2019 ni medarbejdere i Danske Banks ledelse for et muligt strafansvar for Danske Banks manglende overholdelse af lovgivningen til bekæmpelse af hvidvask. Bagmandspolitiet havde samtidigt ransaget alle de ni lederes private hjem. 

I begyndelsen af 2021 frafaldt bagmandspolitiet sigtelserne til seks af lederne, men fastholdt de sidste tre, som altså er bortfaldne fredag den 29. april. 

"Jeg har i dag modtaget besked om, at Søik har meddelt påtaleopgivelse overfor min klient, Thomas Borgen. Vi er naturligvis meget glade og lettede over, at sagen nu har fundet sin afslutning, og at også Søik efter mere end 2 års efterforskning, med gennemgang af tusindvis af dokumenter og efter afhøring af et meget stort antal personer, er kommet frem til, at der ikke er og var noget grundlag for en straffesag mod Thomas Borgen," siger Thomas Borgens advokat, Peter Schradieck og fortsætter:

"Vi har hele tiden været af den klare opfattelse, at der intet grundlag var for nogen sag, hverken juridisk eller på baggrund af sagens dokumenter og beviser i øvrigt, og det er glædeligt, at Søik også er kommet til samme konklusion."

Både Henrik Ramlau-Hansen og Lars Stensgaard Mørch bekræfter ligeledes overfor Børsen, at deres sigtelser er frafaldet. 

Dansk Bank forventer stadig en bøde i milliardstørrelsen fra de amerikanske myndigheder og myndighederne i Danmark og Estland, men det vides endnu ikke, hvornår et bødeforlæg kan komme.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Ramlau-Hansen

Lektor, Institut for Finansiering, Copenhagen Business School
dr.scient. (Københavns Uni. 1989), cand. act. og cand.scient. (Københavns Uni. 1981)

Lars Stensgaard Mørch

Ordførende direktør, Jyske Bank
ma (Warwick Business School 1998)

Thomas Borgen

Fhv. adm. direktør, Danske Bank, seniorrådgiver, Reiten & Co., ph.d.-studerende, BI Norwegian School of Business
M.Sc. i business administration (Syracuse, New York 1989)

0:000:00