Om  
Ban Ki-moon
Kofi Annan

Ban Ki-moon går med i ældregruppe for verdensledere

Fhv. FN-generalsekretær Ban Ki-moon er blevet medlem af den uafhængige organisation The Elders, der arbejder for at fremme verdensfreden.

Kiki Qvistgaard

Ban Ki-moon, der var generalsekretær for FN fra 2007 til 2016, er blevet medlem af The Elders - en organisation for verdensledere, der arbejder for fred og fattigdomsbekæmpelse.

Det skriver Børsen.

"Det er en ære og et privilegium at blive en del af denne gruppe, hvis arbejde jeg har beundret i mange år. Det er en særlig fornøjelse at stå side om side med min forgænger i FN, Kofi Annan. The Elders og FN deler samme værdier for retfærdighed, solidaritet og målrettethed i kampen for fred og menneskerettigheder. Jeg ser frem til den kommende opgave i et nyt kapitel i min karriere," fortæller Ban Ki-moon ifølge The Elders.

Den uafhængige organisation blev stiftet af Nelson Mandela i 2007, og blandt medlemmerne er i dag Norges første kvindelige statsminister, Gro Harlem Brundtland, fhv. præsident i USA Jimmy Carter og Ban Ki-moons forgænger i FN, Kofi Annan, der er gruppens leder. 

Læs mere om organisationen her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ban Ki-moon

Fhv. FN-generalsekretær
ba (Seoul 1970), MPA (Harvard 1985)

Kofi Annan

Fhv. generalsekretær, FN
Kandidat i økonomi (efter studier i Ghana, USA og Schweiz)

0:000:00