Om  
Peter Bartram
Lars Henrik Munch

Fhv. forsvarschef afløser Munch som JP/Pol-formand

JP/Politikens Hus får snart ny bestyrelsesformand. Efter knap otte år stopper Lars Munch ved generalforsamlingen i 2022 og afløses af næstformand i bestyrelsen Peter Bartram. Det er Jyllands-Postens tur, hedder det.

Foto: Asger Ladefoged/Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Der skiftes ud i toppen af bestyrelsen for JP/Politikens Hus.

Formand Lars Munch stopper i 2022, og Peter Bartram tager over. Det skriver InsideBusiness.

Mediet bemærker, at skiftet puster til en gammel strid mellem de to dagblade om magten i den fælles koncern. InsideBusiness skriver således, at Lars Munch er blevet væltet, hvilket har givet intern ballade.

Formanden for Jyllands-Postens Fond, forhenværende JP-chefredaktør Jørgen Ejbøl, bekræfter kortfattet formandsskiftet overfor MediaWatch.

"Vi kan bekræfte, at Peter Bartram er ny formand fra næste generalforsamling," siger Jørgen Ejbøl.

Munch og Ejbøl var i sin tid de to hovedarkitekter bag den usædvanlige bladfusion ved begyndelsen af dagbladskrisen i 00'erne.

Det er en helt anden type, der tager over som førstemand i Danmarks største privatejede mediehus. Mens Lars Munch er en centralt placeret kulturpersonlighed som formand for bl.a. Louisiana, er snart 60-årige Peter Bartram militærmand. Han er forhenværende forsvarschef og i øvrigt formand for Børns Vilkår.

Skiftet kommer, fordi den ene ejerfond, Jyllands-Postens Fond har ønsket at benytte sin ret til at vælge ny bestyrelsesformand.

"Det er Jyllands-Postens Fonds tur til at overtage formandsposten, andet er der faktisk ikke at sige til det," siger Jørgen Ejbøl til MediaWatch.