Om  
Peter Bartram
Lars Henrik Munch

Fhv. forsvarschef afløser Munch som JP/Pol-formand

JP/Politikens Hus får snart ny bestyrelsesformand. Efter knap otte år stopper Lars Munch ved generalforsamlingen i 2022 og afløses af næstformand i bestyrelsen Peter Bartram. Det er Jyllands-Postens tur, hedder det.

Foto: Asger Ladefoged/Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Der skiftes ud i toppen af bestyrelsen for JP/Politikens Hus.

Formand Lars Munch stopper i 2022, og Peter Bartram tager over. Det skriver InsideBusiness.

Mediet bemærker, at skiftet puster til en gammel strid mellem de to dagblade om magten i den fælles koncern. InsideBusiness skriver således, at Lars Munch er blevet væltet, hvilket har givet intern ballade.

Formanden for Jyllands-Postens Fond, forhenværende JP-chefredaktør Jørgen Ejbøl, bekræfter kortfattet formandsskiftet overfor MediaWatch.

"Vi kan bekræfte, at Peter Bartram er ny formand fra næste generalforsamling," siger Jørgen Ejbøl.

Munch og Ejbøl var i sin tid de to hovedarkitekter bag den usædvanlige bladfusion ved begyndelsen af dagbladskrisen i 00'erne.

Det er en helt anden type, der tager over som førstemand i Danmarks største privatejede mediehus. Mens Lars Munch er en centralt placeret kulturpersonlighed som formand for bl.a. Louisiana, er snart 60-årige Peter Bartram militærmand. Han er forhenværende forsvarschef og i øvrigt formand for Børns Vilkår.

Skiftet kommer, fordi den ene ejerfond, Jyllands-Postens Fond har ønsket at benytte sin ret til at vælge ny bestyrelsesformand.

"Det er Jyllands-Postens Fonds tur til at overtage formandsposten, andet er der faktisk ikke at sige til det," siger Jørgen Ejbøl til MediaWatch.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00