Om  
Anne Sofie Allarp
Pierre Collignon
Christian Foldager

Kommentator bliver kronikredaktør på Berlingske

Kommentator og jurist Anne Sofie Allarp tiltræder i en nyoprettet stilling som kronikredaktør på Berlingske. Hun har en fortid som ansat i Socialdemokratiet.

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Redaktionen

I lighed med andre dagblade får Berlingske nu en stilling som kronikredaktør, som skal udvælge og indhente kronikker, som skal forsøge at sætte dagsordenen.

Det bliver Anne Sofie Allarp, jurist, forfatter, podcastvært og kommentator, som fra 1. september tiltræder som Berlingskes kronikredaktør.

"Anne Sofie Allarp er en af Danmarks skarpeste og mest velskrivende debattører. Hun har dyb indsigt i den danske og internationale debat, og hun har en fremragende evne til at forstå vor tids mest afgørende brudflader. Anne Sofie vil uden tvivl kunne sikre vores kronikker mere slagkraft, og hun vil også selv interviewe og iscenesætte debatter," siger Pierre Collignon, debatredaktør på Berlingske i sin avis.

Anne Sofie Allarp var frem til 2009 international sekretær i Socialdemokratiet. Siden har hun dog stillet sig tiltagende kritisk over for partiet, og hendes kommentarer kredser i dag om forsvaret af retsstaten og demokratiske principper.

"Jeg oplever en stor søgen efter ideer, perspektiv og tidligere generationers erfaringer i en tid, hvor politiske og samfundsmæssige traditioner er under forandring og opbrud. Den søgen skal vi møde med ærlighed, nysgerrighed og omhyggelighed i den offentlige debat," siger Anne Sofie Allarp.

Foldager ny debatjournalist
Samtidig ansætter avisen en ny debatjournalist i kraft af Christian Foldager, der er cand.mag. i historie og samfundsfag.

Christian Foldager kommer fra en stilling som kommunikationsrådgiver hos Rostra Kommunikation og Research. Ved siden af sit arbejde på bureauet har han gennem flere år markeret sig som konservativ kommentator.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anne Sofie Allarp

Kronikredaktør, Berlingske, forfatter
cand.jur. (Københavns Uni. 1999)

Pierre Collignon

Debatredaktør, Berlingske, formand, Bording Komiteen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1997)

Christian Foldager

Debatjournalist, Berlingske
cand.mag i historie og samfundsfag (Københavns Uni. 2014)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024