Bertel Haarder skal nedbryde grænser i Norden

UDNÆVNT: Bertel Haarder (V) er Danmarks nye medlem af Grænsehindringsrådet, der arbejder for at nedbryde barrierer mellem de nordiske lande. 

Bertel Haarder (V) er Danmarks nye medlem af Grænsehindringsrådet.

Her skal han arbejde for at bryde barrierer mellem de nordiske lande ned.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. 

"Jeg er glad for tilliden og glæder mig til at være Danmarks spydspids mod grænsehindringer. Der er hårdt brug for det. Vi spilder tid og kræfter på helt unødvendige grænsehindringer for erhvervene og de utallige personer og familier, der krydser de nordiske grænser. Danske ministre og embedsmænd vil høre fra mig," skriver Bertel Haarder i en pressemeddelelse. 

Styrket mandat
Det er Karen Ellemann (V), minister for nordisk samarbejde, der har udnævnt Haarder til at være Danmarks nye repræsentant i Grænsehindringsrådet under Nordisk Ministerråd.

"Bertel Haarder har gennem mange år vist et stort engagement i det nordiske samarbejde og vil med sin store gennemslagskraft blive et stærkt dansk bidrag til grænsehindringsarbejdet,” udtaler Karen Ellemann i pressemeddelelsen.

Grænsehindringsrådet har for nyligt fået styrket sit mandat af de nordiske regeringer baseret på visionen om at gøre Norden til verdens mest integrerede region.

Det betyder, at rådets medlemmer blandt andet kan kalde regeringernes ministre til møde. 

Bertel Haarder erstatter Kim Andersen (V), der stoppede i rådet, da han tiltrådte som generalkonsul i Flensborg.

,

Forrige artikel DSB melder sig ind i DI og skrotter overenskomster DSB melder sig ind i DI og skrotter overenskomster Næste artikel Julekalender: Nordqvist synes åbningsdebatten om burkaer var mystisk Julekalender: Nordqvist synes åbningsdebatten om burkaer var mystisk