Billedserie: Kram og vejvisning, da debutanter og garvede havde første dag på tinge

SAMLING: Torsdag mødtes det nye Folketing for første gang. Med i salen var Altingets fotograf, der tog billeder af både de erfarne og nye politikere.

Birgitte Vind (S) får udpeget sin nye plads i Folketinget.

Astrid Krag (S) og Kristian Hegaard (R) hilser på hinanden, mens Ida Auken (R) fotograferer. 

Kristian Hegaard er ny i Folketinget. Han blev valgt ind i Nordsjællands Storkreds med 1.945 personlige stemmer.

Eva Kjer Hansen (V) og Kristian Jensen (V) er garvede politikere i Folketinget. Her indtager de en hjemmevant positur i Folketingets interiør. 

Camilla Fabricius (S), der blev valgt ind i Østjyllands Storkreds, er ny i Folketinget.

Næste nedslag i billedserien er Alex Vanopslagh, der også er et nyt indslag i Folketinget. Den splinternye partileder for Liberal Alliance blev valgt i Vestjyllands Storkreds. 

Skjorten var muligvis af nervøs velour, men selvsikkerheden lyser ud af Carl Valentin (SF), der er et nyt ansigt i Folketinget. Han blev valgt ind i Københavns Storkreds.

Den nyudnævnte formand for Folketinget, Henrik Dam Kristensen, hilser på Venstres Kristian Jensen.

 Uffe Elbæk og hans parti Alternativet landede på tre procent af stemmerne ved folketingsvalget. Her flankeres han af Radikales Stinus Lindgreen samt sin partifælle Torsten Gejl.  

De to Venstre-profiler Inger Støjberg og Karen Ellemann ser sammen frem mod en ny periode i Folketinget. 

Pia Olsen Dyhr tager et billede i folketingssalen efter et mindeværdigt valg for SF.

Kristian Thulesen Dahl kan stadig smile til sin politiske modstander Morten Østergaard. 

Pernille Vermund er ny i folketingssalen ligesom hendes parti Nye Borgerlige. Selv blev hun valgt ind i Sydjyllands Storkreds. Her har hun tiltrukket sig opmærksomhed fra både Konservatives Rasmus Jarlov og Liberal Alliances Henrik Dahl. 

Mette Frederiksen lader blikket vandre opad. Der er stadig et bjerg, der skal bestiges i forhold til regeringsdannelsen.

Pia Olsen Dyhr og Mette Frederiksen i omfavnelse. De to partiledere sidder nu og forsøger at danne en regering, der kan favne de to partiers politiske uenigheder. 

Mette Frederiksen rækker ud efter andre politiske aktører. 

Snakken går blandt både politiske med- og modspillere: Her er det Jacob Mark fra SF, der taler med Konservatives Søren Pape Poulsen, mens Mette Frederiksen får sig en sludder med Nicolai Wammen.

Her er det Claus Hjort Frederiksen med navnesøster Mette.  

Morten Dahlin i samtale med Kristian Jensen. 

Per Larsen gør klar til at smøge ærmerne op, når den nye folketingsperiode går i gang.

Det er næsten lige så sikkert som amen i kirken, at Wammen er en del af Mette Frederiksens favoritter til en ministerpost i en ny regering. 

Charlotte Broman Mølbæk (SF) blev valgt ind i Østjyllands Storkreds og er nu klar til sin debut som folketingspolitiker. 

Der er overskud og store smil at spore blandt politikerne i rød blok efter valget. 

Her er Peter Hummelgaard (S) i engageret samtale med blandt andre Simon Kollerup (S), der scorede flest personlige stemmer i Thistedkredsen med 10.605.  

Anne Paulin er ny i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Hun blev valgt ind i Vestjyllands Storkreds.

Selvom de er politiske modstandere, er flere af landets politikere også glade for deres kollegaer i Folketinget. Her ses Pia Olsen Dyhr (SF) og Karsten Lauritzen (V). 

Her ses endnu et kram over midten. Socialdemokraternes Morten Bødskov og De Konservatives Mai Mercado.  

Stén Knuth står med smartphone i hånden på første dag i Folketinget. Kim Valentin til venstre nikker anerkendende. 

Søren Søndergaard (EL) i samtale med Peder Hvelplund (EL). Hvelplund har været midlertidigt folketingsmedlem for Enhedslisten ad to omgange i den seneste valgperiode. Denne gang er han kommet ind på sit eget mandat. 

Her ses Hans Kristian Skibby (DF) kaste håndtegn ud i folketingssalen. Han har fået plads i smørhullet mellem Henrik Dahl (LA) og Liselott Blixt (DF). 

To profilerede politikere i glædeligt gensyn. 

Mette Frederiksen (S) og Kristian Jensen (V) i omfavnelse. 

Peter Skaarup (DF) og Morten Østergaard (R). 

'Europa i Flammer' hed radioprogrammet, som de to tidligere medlemmer af Europa-Parlamentet Jens Rohde og Morten Messerschmidt stod bag. Nu gælder det for begges vedkommende landspolitik for henholdsvis Radikale Venstre og Dansk Folkeparti. 

Morten Østergaard (R) og tidligere minister for innovation Sophie Løhde (V) i en omfavnelse, der kunne ligne indledningen til en vals. 

Her er det tidligere transportminister Ole Birk Olesen (LA), der i hvert fald ikke længere skal danse regeringsdans med Sophie Løhde. 

Kongelig undersøger Mette Frederiksen i samtale med den fremtidige formand for Folketinget, Henrik Dam Kristensen. 

Klokken 12.00 ringede Venstres Bertel Haarder som det længst siddende folketingsmedlem med klokken, og folketingsårets første møde var dermed i gang. 

, ,

Forrige artikel Quiz på nationaldagen: Hvad ved du om grønlandsk politik? Quiz på nationaldagen: Hvad ved du om grønlandsk politik? Næste artikel Direktørskifte i Trygfonden Direktørskifte i Trygfonden
Holstein: Ny post er et tveægget sværd for Messerschmidt

Holstein: Ny post er et tveægget sværd for Messerschmidt

ANALYSE: Med sin nye titel som næstformand er Morten Messerschmidt nu ubetinget Dansk Folkepartis kronprins. Men det giver ham også et medansvar for partiets fremtid, der kan ende med at trække ham ned sammen med Kristian Thulesen Dahl, siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.