Corydon: Netavisen Pio fusker med identiteten

VIDEO: Det er et problem, at Netavisen Pio har tætte bånd til Socialdemokratiet, lyder det fra den tidligere S-minister og Børsens chefredaktør, Bjarne Corydon. Han skal diskutere emnet med Henrik Sass Larsen (S) på Folkemødet. 

Toke Gade Crone Kristiansen Kristine Korsgaard

Der bliver fiflet med identiteten hos Netavisen Pio, der ifølge flere medier har haft et tæt samarbejde med Socialdemokratiet.

Sådan lyder det fra den tidligere socialdemokratiske finansminister og nuværende chefredaktør for Børsen, Bjarne Corydon, som Altinget møder i Københavns Lufthavn på vej til Folkemødet på Bornholm.

Den tidligere socialdemokratiske topfigur peger på den seneste mediedækning af sagen i Information og Berlingske:

"Der er en meget tæt koordination mellem det medie og så Socialdemokratiet. Det hænger jo ikke sammen med at kalde sig uafhængig. Det ville aldrig kunne finde sted på Børsen, og jeg tror heller ikke, det ville kunne finde sted på Altinget," siger han.

Får statsstøtte
Netavisen Pio, der modtog 354.955 kroner i mediestøtte fra staten i år, skal ifølge den tidligere minister "være fuldstændigt frie til at gøre, hvad de vil".

"De har jo deres ytringsfrihed, og det er naturligt, at de prøver at nå deres vælgere," siger han og fortsætter: 

"Men jeg synes, det er vigtigt at sørge for at holde fast i, at der er en forskel på uafhængige medier som det, jeg står i spidsen for, altså Børsen, og det, du arbejder for, og så de kommunikationsredskaber, et parti bruger."

Pio: Ude i hampen
Bjarne Corydons anklager mod Netavisen Pio er helt ude i hampen, mener chefredaktør for Netavisen Pio Jens Jonatan Steen. 

"Vi står fuldt ud ved og er åbne om vores værdimæssige udgangspunkt, og ligesom ingen udefra bestemmer ,hvad der står i Børsen, er der heller ingen udefra, der bestemmer, hvad der står i Netvavisen Pio," siger han og fortsætter: 

"Corydons syn på netavisen Pio er tydeligvis præget af, at Netavisen Pio var - og stadig er - meget kritisk over for den politiske linje, og det makkerskab han som finansminister lagde sammen med Vestager. Corydon-epoken har kostede dyrt for de danske lønmodtagere. Men selvom vi tager lønmodtagerperspektivet og Corydons fokus er arbejdsgiverne, så er det ikke en undskyldning for at gøre det personligt eller slippe en saglig sober tone."

Dokumentation

Tætte bånd?
Socialdemokratiet har tidligere hævdet, at partiet ikke samarbejder med netavisen Pio. Men Pios chefredaktør har deltaget til flere mandagsmøder i den socialdemokratiske kommunikationsafdeling på Christiansborg.

Professor Mark Ørsten fra Roskilde Universitet, der forsker i samspillet mellem journalistik og politik, mener, det er problematisk.

”Det sætter klart spørgsmålstegn ved ens politiske uafhængighed,” har han tidligere sagt til Information, der er blevet tippet af en anonym kilde.

Men det ser Dan Jørgensen (S) "intet problem" i: "Vi er glade for, at der findes et medie, der åbent interesserer sig for fagbevægelsen og Socialdemokratiets politik," lød svaret på møderne med Netavisen Pio til Information.

Særligt den offentlige mediestøtte til Netavisen Pio har været omdiskuteret på det seneste. Især Venstre har angrebet på grund af netavisens fokus på Socialdemokratiet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bjarne Corydon

Adm. direktør, chefredaktør, Dagbladet Børsen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2000)

Jens Jonatan Steen

Chef for Politik og Udvikling, Socialdemokratiet
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 2008)