Blandt gamle malerier og plyssede sæder skal Matilda The Musical finde folkeligheden frem hos Det Kongelige Teater

Med premieren på Det Kongelige Teaters familie-musical Matilda sætter teateret en streg under ambitionen om at blive “hele Danmarks teater”. Formand Bertel Haarder ser det som “en lang march” mod at finde det perfekte møde mellem finkultur og folkelighed.

I den politiske aftale for Det Kongelige Teater, der blev lavet for et år siden, var der fokus på at lave musicals for at lokke nye målgrupper ind over dørtærsklen.
I den politiske aftale for Det Kongelige Teater, der blev lavet for et år siden, var der fokus på at lave musicals for at lokke nye målgrupper ind over dørtærsklen.Foto: Miklos Szabo
Marie Møller Munksgaard

På den guldudsmykkede balkon læner en dreng sig frem i sædet, da skuespiller Rasmus Botoft kommer frem på scenen og kigger ned på sin nyfødte baby.

“Han ligner jo en rosin.”

Drengen på balkonen kan ikke holde grinet tilbage, og det er han ikke alene om. Hurtigt stemmer resten af publikum foran Gamle Scene i, så det runger i salen.

På scenen er første akt af Matilda The Musical i gang, og det er den store premieredag for Det Kongelige Teaters “storslåede familiemusical om en magisk pige, der tager kampen op mod de voksnes uretfærdigheder”.

Forestillingen kommer i forlængelse af den politiske aftale, som regeringen lavede for teateret for et år siden. I den fireårige aftale blev det tydeliggjort, at Det Kongelige Teater skal nå bredere ud i befolkningen, få flere børn og unge i teateret og spille flere musicals.

Fakta: Matilda The Musical
  • Matilda The Musical er baseret på en børnebog fra 1988 skrevet af Roald Dahl.
  • Musicalen blev første gang spillet i 2010 af The Royal Shakespeare Company.
  • Den aktuelle forestilling af Det Kongelige Teater er lavet i samarbejde med Malmö Opera.
  • Forestillingen er en af sæsonens største produktioner hos Det Kongelige Teater.

Du kan læse mere om forestillingen her.


Kilde: Det Kongelige Teater

Og her er Matilda The Musical “en del af den samlede mosaik” af tilbud, Det Kongelige Teater skal have fremover, mener Bertel Haarder (V), der er formand for teaterets bestyrelse.

“Det her er et rigtig godt eksempel på, hvordan vi kan række ud til nye målgrupper. Der er mange, der aldrig kunne drømme om at komme i Det Kongelige Teater, men som rigtig gerne vil ind og se en musical,” siger han.

Bertel Haarder blev udnævnt til posten i december 2019, og siden da har han gjort en dyd ud af at se alt, hvad der går på teateret. Og i aften er ingen undtagelse.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00