Bødskov om S-erhvervsklub: "Jeg er der som skatteminister og selvfølgelig også som partimedlem"

Morten Bødskov forsvarede torsdag sit brug af embedsværket i forbindelse med møderne i Socialdemokratiets erhvervsklub. "Det er bestemt min - og mit ministeriets opfattelse - at reglerne er overholdt," lød det. Enhedslisten er på vej med beslutningsforslag for at stramme reglerne på området.

Skatteminister Morten Bødskov forlader torsdagens samråd om brug af embedsmænd i forbindelse med møder i Socialdemokratiets erhvervsklub. 
Skatteminister Morten Bødskov forlader torsdagens samråd om brug af embedsmænd i forbindelse med møder i Socialdemokratiets erhvervsklub.  Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christoffer Lund-Hansen

"Jeg er der som skatteminister og selvfølgelig også som partimedlem. Jeg får hjælp til at holde et oplæg, som skatteminister, som jeg også har holdt andre steder. Hvis Rosa Lund vil invitere mig over for at holde et oplæg for Enhedslisten, gør jeg også gerne det."

Ordene kommer fra skatteminister Morten Bødskov (S) som direkte svar til Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund. 

Efter måneders tavshed - bortset fra en række skriftlige svar - havde Rosa Lund nemlig tvunget den socialdemokratiske minister i ilden på et samråd torsdag formiddag.

Her skulle Morten Bødskov besvare en række spørgsmål vedrørende sit brug af embedsværket i forbindelse med møder i Socialdemokratiets erhvervsklub, Erhvervsforum Vækst DK. 

I mindst to tilfælde har Morten Bødskov nemlig fået hjælp af sine embedsmænd til at udarbejde materiale og oplæg til møder i Socialdemokratiets erhvervsklub, hvor en udvalgt skare i den danske erhvervstop mødes med regeringstoppen fire gange årligt for et årligt kontingent på 20.000 kroner. 

Den praksis har affødt kritik fra regeringens støttepartier, der har krævet regelændringer på området, men i slutningen af august slog Justitsministeriet fast, at den praksis - som også finansminister Nicolai Wammen (S) har benyttet sig af - er inden for reglerne. 

I samme ombæring afviste regeringen at ændre på reglerne på området, da regeringen finder dem tilstrækkelige.

Minister har ventet længe på samråd
Den redegørelse vendte Morten Bødskov flere gange tilbage til på samrådet, men lad os begynde at andet sted.