Bombetrussel mod Rigsadvokaten tæt ved Christiansborg

SIKKERHED: Medarbejderne blev evakueret, og politiets bombehunde blev sendt i aktion, da Rigsadvokaten torsdag modtog en bombetrussel mod sit kontor over for Christiansborg.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

Medarbejderne hos landets øverste anklagemyndighed, Rigsadvokaten, fik torsdag en lidt mere dramatisk start på morgenen end normalt.

Københavns Politi modtog nemlig en bombetrussel mod Rigsadvokatens kontor på Frederiksholms Kanal over for Christiansborg.

Politiet sendte straks bombehunde til stedet, mens medarbejderne blev evakueret fra bygningen.

”Vi kan oplyse, at politiet torsdag morgen har modtaget en bombetrussel rettet mod Rigsadvokatens bygning på Frederiksholms Kanal i København. Politiet har rutinemæssigt været forbi med bombehunde og har gået bygningen igennem, men fandt ikke noget, og alle medarbejdere er tilbage på deres pladser igen,” oplyser Rigsadvokatens presseafdeling til Altinget.

Rigsadvokaten er landets øverste offentlig anklager, der fører straffesager ved Højesteret og Den særlige klageret. Rigsadvokaten er overordnet de øvrige offentlige anklagere, det vil sige statsadvokaterne og poltimestrene.

Omtrent samtidig med bombetruslen mod rigsadvokaten blev Retten i Næstved evakueret på grund af en bombetrussel mod retten. Det skriver BT.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00