Her er fortællingen om dansk idræts afhængighed af spil

Dansk idræt har levet af penge fra spil i generationer. Men efter liberaliseringen af markedet er antallet af bettingreklamer og ludomaner eksploderet. Vi tager samfundsansvar, bedyrer Danske Spil. Alligevel vil tidligere DGI-lobbyist nu have et historisk opgør med den danske idrætsmodel.

Danske Spil er én af landsholdets sponsorer. Og det bekymrer spillefri ludoman, at bettingmillioner er viklet så grundigt ind i idrætten.
Danske Spil er én af landsholdets sponsorer. Og det bekymrer spillefri ludoman, at bettingmillioner er viklet så grundigt ind i idrætten.Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Der var ingen tvivl i stemmen, da den nytiltrådte fodboldlandstræner Kasper Hjulmand gav et svar, som straks medførte hovedbrud hos hans chefer i DBU. 

"Ja," sagde han uden videre, da Radio4 i juni 2020 spurgte, om bettingreklamer bør forbydes. 

Center for Ludomani jublede over meldingen, og flere meningsmålinger har siden vist, at et overvældende flertal af danskerne bakker op om Hjulmands holdninger. Han fortsatte da også på samme frekvens i interviewet. 

"Jeg synes ikke, jeg kan opfordre til spil og til betting. Så det kommer jeg aldrig til at stå på mål for.” 

Men det gjorde han. 

For Danske Spil er ikke bare en mastodont på et spillemarked, som flere og flere danskere slår sig på. Det statsejede spilleselskab er også storsponsor for herrelandsholdet. 

Så DBU-bosserne fik talt landstræneren til rette.

Og et år senere fejrede Kasper Hjulmand den københavnske EM-fest iført tøj, der behørigt reklamerede for Danske Spil, som årligt kanaliserer mere end milliard kroner videre til dansk idræt. 

Det er rystende, at sport og gambling er fedtet sådan sammen.

Marcus Mossalski
Spillefri ludoman

0:000:00