Om  
Anna Libak
Henning Fonsmark

Borgerlig debattør vinder avis-pris

Berlingskes abonnenter har valgt Anna Libak som modtager af Fonsmark-prisen, der uddeles hvert år til en borgerlig debattør med afgørende betydning for den borgerlige idédebat.

Redaktionen

"Hun er skarp, vittig, og hun kæmper mod konformitet og vanetænkning. Og så er Anna Libak ikke mindst et utrætteligt holdningsmenneske og et borgerligt fyrtårn, der beriger den danske samfundsdebat på skrift, i radio og på tv, hvor hun slår et slag for den enkeltes frihed og vestlige værdier," hedder det i begrundelsen.

Selv sagde Anna Libak ved uddelingen torsdag aften:

"For mig er grundkernen i borgerlighed et syn på mennesket som fejlbarligt. Men også et menneskesyn, der tillægger os en vilje. Mennesket vilje er ikke fuldstændig fri, men den er heller ikke fuldstændig dikteret. For borgerlige er mennesket et handlende væsen, der kan beslutte sig for at gøre noget andet, end strukturerne dikterer," sagde Anna Libak og pegede på den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, som et fremragende eksempel:

"Det ville være fuldt forståeligt og menneskeligt, hvis han flygtede ud af Kyiv, når der render snigmordere rundt for at slå ham ihjel. Men han har valgt at blive. Tingene er ikke på alle måder forudbestemt af alle mulige strukturer," siger Anna Libak.

Fonsmark-prisen er opkaldt efter den afdøde, forhenværende chefredaktør for bl.a. Berlingske, Henning Fonsmark.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anna Libak

Udlandsredaktør, Weekendavisen, foredragsholder
cand.mag. i samfundsfag og russisk (Aarhus Uni. 2009), sprogofficer (Forsvarsakademiet 1987)

Henning Fonsmark

Fhv. chefredaktør, forfatter
mag. art. (litteraturhistorie 1951)









0:000:00