Bornholm mister værtsrolle for energitopmøde

Mette Frederiksens energitopmøde skulle have løbet af stablen på Bornholm 30. august, men regeringen må flytte topmødet til Marienborg i sidste øjeblik.

Statsminister Mette Frederiksen og EU-kommisionens formand Ursula von der Leyen er to af deltagerne til topmødet om energiforsyningskrisen.
Statsminister Mette Frederiksen og EU-kommisionens formand Ursula von der Leyen er to af deltagerne til topmødet om energiforsyningskrisen. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

Hammershus på Bornholm skulle have dannet ramme om energitopmødet tirsdag 30. august, men topmødet er nu rykket til Marienborg.

Det skriver TV2 Nyheder.

Dele af Bornholms Lufthavns medarbejderstab har strejket siden 27. august på grund af utilfredshed med lønvilkår. Strejken gør det vanskeligt at transportere EU-lederne til klippeøen, hvilket har nødsaget regeringen til at rykke topmødet.

Statsminister Mette Frederiksen (S) er vært for Østersø-topmødet i Danmark. Topmødet skal styrke samarbejdet om energiforsyning for landene omkring Østersøen, set i lyset af både EU's grønne omstilling og gaskrisen med Rusland.

Ud over den danske statsminister og EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, deltager stats- og regeringsledere fra Polen, Finland, Estland, Letland og Litauen. Sverige og Tyskland vil være repræsenteret på ministerniveau. 

Læs også

 

 

 Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Fungerende statsminister, MF, partiformand (S), kongelig undersøger
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Ursula von der Leyen

Formand, EU-Kommissionen, fhv. forsvarsminister, Tyskland (CDU)
KA i folkesundhedsvidenskab (2001), cand.med. (Mediziniche Hochschule, Hannover, 1991)