Om  
Ib Terp
Kent Max Magelund

Brøndby Kommune får ny borgmester

Kent Max Magelund (S) bliver ny borgmester i Brøndby Kommune per 1. marts efter hans partifælle partifælle på posten, Ib Terp, trækker sig på grund af længere tids sygdom og går på pension.

Line Jenvall

Brøndbys borgmester, Ib Terp (S), er blevet ramt af sygdom, og det tvinger kommunen til at lave en flyvende udskiftning på posten. Hans afløser bliver partifællen og 1. viceborgmester, Kent Max Magelund, der overtager borgmesterstolen ved månedsskiftet.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kent Max Magelund har i kraft af sin position som 1. viceborgmester fungeret som borgmester siden november, hvor 71-årige Ib Terp blev sygemeldt. Nu, hvor Ib Terp ønsker officielt at trække sig fra posten og gå på pension, bliver borgmesterkæden Kent Max Magelunds frem til valget næste år.

Den nye borgmester er 64 år gammel, uddannet lærer og har været medlem af kommunalbestyrelsen igennem seks år. I øjeblikket er han medlem af Økonomiudvalget og formand for Brøndbys Idræts- og Fritidsudvalg.

"Jeg synes selvfølgelig, det er nogle triste omstændigheder, der gør, at jeg nu skal overtage posten, og mine tanker går naturligvis til Ib og hans familie. Men jeg glæder mig over, at jeg overtager en veldrevet kommune med en solid økonomi og et højt serviceniveau. Det vil jeg værne om samtidig med, at jeg selvfølgelig med tiden vil sætte mit eget præg på udviklingen og løsningen af de udfordringer, som Brøndby står overfor," siger han i pressemeddelelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ib Terp

Fhv. borgmester (S), Brøndby kommune
civilingeniør i kemi (DTH 1970)

Kent Max Magelund

Borgmester (S), Brøndby Kommune
folkeskolelærer

0:000:00