Om  
Lars Christian Lilleholt
Mark Grossmann

Byrådsmedlem i Odense skal vikariere for Lilleholt

Venstre-byrådsmedlem Mark Grossmann skal vikariere for Lars Christian Lilleholt og får dermed en midlertidig plads i Folketinget.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Frederikke Hult Duvier

Mark Grossmann (V), der til daglig er byrådsmedlem i Odense Kommune, afløser midlertidigt Lars Christian Lilleholt (V) i forbindelse med Lilleholts sygemelding.

Det oplyser Fyens Stifttidende.

Lilleholt er foreløbig sygemeldt i fire uger, efter at han har fået amputeret sin tå.

Grossmann starter i Folketinget torsdag 14. oktober, hvor han er klar til at afløse Lilleholt:

"Nu må jeg sørge for at udfylde rollen på Christiansborg bedst muligt og give den en over nakken. Jeg vil selvfølgelig stikke en finger i jorden, men man får ikke mange af den her slags chancer, og derfor har jeg ikke tænkt mig at sidde stille derinde," fortæller han.

Grossmann er Venstres anden-suppleant på Fyn. Han fik 2.600 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2019.

Venstres første-suppleant på Fyn, Ole Pedersen (Lokallisten), har takket nej til pladsen. Ole Pedersen er byrådsmedlem i Faaborg Midtfyn Kommune og er i dag ikke længere medlem af Venstre. Hvis han havde taget imod tilbuddet om den ledige folketingsplads, var Pedersen blevet løsgænger i Folketinget.

Pedersen vil i stedet bruge sine kræfter på kommunalvalget, da han er spidskandidat for Lokallisten i Faaborg-Midtfyn Kommune. Han fik 3.994 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2019.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Christian Lilleholt

MF (V), fhv. energi-, forsynings- og klimaminister
journalist (DJH 1993)

Mark Grossmann

Næstformand, klima- og miljøudvalget, medlem af børn- og unge udvalget, byrådsmedlem, Venstre, Odense Kommune, Politiassistent, Fyns Politi

0:000:00