Carsten Hansen forlader politik

FARVEL: Tidligere boligminister Carsten Hansen (S) stopper i landspolitik. Han opnåede ikke genvalg ved det seneste folketingsvalg. 

2.567 personlige stemmer ved folketingsvalget i juni var ikke nok til at sikre endnu en periode i Folketinget for den tidligere socialdemokratiske boligminister Carsten Hansen. 

Fredag meddelte han så til TV 2 Fyn, at han trækker sig fra landspolitik og ikke genopstiller ved næste valg. 

"Det har været en fremragende tid med 17 år i Folketinget og med godt 10 år som en del af ledelsen i partiet. Men jeg er 58 år, og vi ved jo ikke, hvornår Lars Løkke udskriver valg igen. Derfor vil jeg give min kreds god tid til at finde ny kandidat," siger Carsten Hansen til TV 2 Fyn. 

Selvom han nu overlader valgkredsen til en anden kandidat, vil han dog stadig være en aktiv del af Socialdemokratiet: 

"Jeg føler mig ikke brændt ud, og jeg smækker ikke med døren. Jeg har allerede haft møder med de lokale socialdemokrater om, hvordan jeg kan hjælpe til. Jeg kommer med et solidt netværk fra mine år på borgen og som minister, og jeg har fortsat tænkt mig at være aktiv i partiet," siger Carsten Hansen.

Carsten Hansen, som var valgt på Fyn, har siddet i Folketinget siden 1998. Fra 2006 til 2011 var han formand for Socialdemokratiets folketingsgruppe.

Efter valget i 2011 blev han minister for by, bolig og landdistrikter i S-R-SF-regeringen. I februar 2014 blev han også minister for nordisk samarbejde. 

Inden sin politiske karriere arbejdede Carsten Hansen som varmemester i Odense fra 1989 til 1998.

Forrige artikel Kunduz-angreb kan ødelægge Obamas krigsarv Kunduz-angreb kan ødelægge Obamas krigsarv Næste artikel Politisk aftale lægger afgift på elbiler Politisk aftale lægger afgift på elbiler