Om  
Pernille Holbøll

Chefredaktør på B.T. fyret efter et år

Efter lidt mere end et år som chefredaktør på B.T. er Pernille Holbøll blevet afskediget. Tidligere chefredaktør på Euroinvestor, Simon Richard Nielsen, overtager stillingen.

Pernille Holbøll forlader posten som chefredaktør på B.T.. Simon Richard Nielsen er ny chefredaktør.
Pernille Holbøll forlader posten som chefredaktør på B.T.. Simon Richard Nielsen er ny chefredaktør.Foto: Berlingske Media
Lærke Møller Hansen

Efter blot 16 måneder som ansvarshavende chefredaktør er Pernille Holbøll færdig på B.T.

Det skriver B.T. selv onsdag formiddag.

Ifølge Pernille Holbøll er hun blevet fyret. Det fortæller hun til MediaWatch.

"Jeg er blevet fyret”, siger Pernille Holbøll til mediet.

Simon Richard Nielsen overtager stafetten og tiltræder officielt i september.

"Jeg ser frem til arbejdet med at få det bedste frem i både B.T. og Euroinvestor, som hver har en uundværlig position i det danske mediebillede," siger han til avisen.

Læs også

Skiftet sker, efter at Berlingske Media, som ejer B.T., ønsker at sætte fokus på sin position for markedet af gratis, annoncefinansierede medier. I den forbindelse samles ansvaret for B.T. og Euroinvestor under én chefredaktør, fremgår det af meddelelsen.

Hvorfor Pernille Holbøll fratræder som chefredaktør meddeles ikke. Hun har haft stillingen siden maj 2022 og stod bag omstillingen af B.T. til nyhedsmedie, der nu udelukkende drives digitalt. Hun er uafklaret omkring, hvad hun skal efterfølgende.

Simon Richard Nielsen er direktør i Maj Invest og er tidligere chefredaktør hos Euroinvestor, hvor han blandt andet var med til at drive Euroinvestors nyhedssite. Det er blandt andet årsagen til, at Berlingske Medias direktør, Anders Krab-Johansen, er tryg ved skiftet.

"Simon Richard Nielsen stod bag Euroinvestors succes som nyhedssite. Jeg har tillid til, at han kan drive journalistikken på B.T. og Euroinvestor, og sikre et godt samarbejde mellem de to medier," udtaler direktør i Berlingske Media, Anders Krab-Johansen til B.T.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Holbøll

Chef for AI og redaktionel innovation, Better Collective
BA i journalistik (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole)

0:000:00