Om  
Ida Ebbensgaard

Chefredaktør på Zetland stopper

Ida Ebbensgaard stopper som chefredaktør på mediet Zetland. I første omgang skal hun skrive en bog for Zetland og vender ikke tilbage til chefredaktørposten på netmediet efterfølgende. 

Simon Solkær Lassen

Nuværende chefredaktør og tidligere redaktionschef på Zetland Ida Ebbensgaard stopper. 

Det skriver hun i et takkebrev på Zetland.dk.

Ida Ebbensgaard skriver, at hun vil bruge den næste tid på at skrive en bog for Zetland, men at hun ikke vender tilbage som chefredaktør, efter den er skrevet færdig. 

Hun har været chefredaktør på netmediet siden oktober 2021, hvor hun afløste Lea Korsgaard, som skulle være arbejdende formand og udgiver for Zetland. Lea Korsgaard vendte dog tilbage som chefredaktør i september i år, hvorfor de i to måneder har været to på posten. Det er ifølge hendes takkebrev en af grundene til hendes fratrædelse: 

"Trods de bedste intentioner fra begge sider har Leas skifte tilbage som ansvarshavende chefredaktør fået mig til at tænke over, hvordan jeg bruger mine kræfter bedst. Og det er ikke længere som chefredaktør på Zetland."

Ida Ebbensgaard startede på Zetland i oktober 2020 som redaktionschef. Tidligere har hun blandt andet arbejdet udlandsredaktør på Berlingske.

Hun nævner ikke, hvor hun fortsætter efter bogprojektet og afslutter sin afsked med: "Pas godt på Zetland."

Ledelsen på Zetland vil dermed fremover bestå af ansvarshavende chefredaktør, Lea Korsgaard, og administrerende direktør, Tav Klitgaard.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ida Ebbensgaard

Fellow i kunstig intelligens og journalistik, SDU
cand.public. i journalistik og globalisering (SDU 2007)

0:000:00