Om  
Lea Korsgaard
Ida Ebbensgaard

Lea Korsgaard skal igen være ansvarshavende chefredaktør for Zetland

Zetlands planer om at udbrede medieformatet internationalt er blevet sat på pause, og efter en periode som bestyrelsesformand indtager Lea Korsgaard igen taburetten som chefredaktør sammen med nuværende chefredaktør Ida Ebbensgaard.

Lea Korsgaard skal igen være ansvarshavende chefredaktør for Zetland.
Lea Korsgaard skal igen være ansvarshavende chefredaktør for Zetland.Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

I oktober 2021 trådte Lea Korsgaard tilbage fra posten som chefredaktør for mediet Zetland for i stedet at blive udgiver og bestyrelsesformand. Nu er hun tilbage som ansvarshavende chefredaktør, skriver Zetland.

Lea Korsgaard blev bestyrelsesformand for sideløbende at kunne hjælpe til at udbrede mediets forretningsmodel i andre lande. Men på grund af pandemi, inflation og krig i Ukraine er de planer nu sat på hold. Derfor indtager hun igen posten som chefredaktør, denne gang sammen med nuværende chefredaktør Ida Ebbensgaard. Mikkel B. Rasmussen overtager rollen som bestyrelsesformand.

"Vi må sætte internationaliseringen på pause, indtil vi er forbi det, der måske kan blive en svær økonomi for os og resten af verden," skriver Lea Korsgaard, og fortsætter:

"Jeg blev bestyrelsesformand for at hjælpe Tav (direktør Tav Klitgaard, red.) med internationaliseringen, så nu var min tid og mine kræfter bedre brugt et andet sted. Det var derfra beslutningen kom om, at jeg igen skal være chefredaktør, som jeg har været tidligere."

Lea Korsgaard stiftede Zetland i 2012 sammen med Jakob Moll, Silke Bock og Hakon Mosbech. Hun er uddannet i journalistik fra SDU, har en master i sociologi fra The New School i New York og har tidligere været journalist på Politiken.

Hun var ansvarshavende chefredaktør indtil skiftet til bestyrelsesformand i 2021. Lea Korsgaard er samtidig bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Den nye bestyrelsesformand, Mikkel B. Rasmussen, har siddet i bestyrelsen siden foråret. Han er stifter af konsulentbureauet ReD Associates.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lea Korsgaard

Ansvarshavende chefredaktør, Zetland, bestyrelsesformand, DMJX
BA i journalistik (Syddansk Uni. 2005), MA i sociologi (The New York School of Social Research 2009)

Ida Ebbensgaard

Fellow i kunstig intelligens og journalistik, SDU
cand.public. i journalistik og globalisering (SDU 2007)

0:000:00