Om  
Christel Schaldemose

Christel Schaldemose bliver spidskandidat for S

Socialdemokratiets gruppeformand i Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose, er blevet valgt som spidskandidat af partiets hovedbestyrelse til næste års europaparlamentsvalg.

Socialdemokratiets gruppeformand i Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose, indstilles som spidskandidat til næste Europa-Parlamentsvalg.
Socialdemokratiets gruppeformand i Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose, indstilles som spidskandidat til næste Europa-Parlamentsvalg.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Christel Schaldemose er indstillet som spidskandidat for Socialdemokratiet til det kommende europaparlamentsvalg næste år.

Det bekræfter hun over for Altinget.

Samtidig fremgår det af en mødeindkaldelse til et møde fredag denne uge i Socialdemokratiets hovedbestyrelse ifølge Netavisen Pio.

Men da der er tale om en indstilling fra hovedbestyrelsen i partiet, betyder det, at hun officielt først udpeges som spidskandidat på partiets årsmøde senere på året.

55-årige Christel Schaldemose er yderst velbevandret i Europa-Parlamentet. Hun har nemlig været medlem siden 2006. Dengang indtrådte hun som suppleant for Henrik Dam Kristensen. I løbet af sin karriere i parlamentet har hun især været optaget af forbrugerspørgsmål og miljøpolitik. 

Ved sidste parlamentsvalg i 2019 kom hun op på 65.000 personlige stemmer. På det tidspunkt afløste hun Jeppe Kofod (S) som leder af den socialdemokratiske delegation i Parlamentet, da han forlod posten for at blive udenrigsminister.

Jeppe Kofod står over for et muligt comeback på stemmesedlen til Europa-Parlamentet efter, at den socialdemokratiske gruppe på Bornholm har peget på den tidligere udenrigsminister som kandidat. Selv er han uafklaret om sit kandidatur. 

Schaldemose, der er uddannet cand.mag. i historie, kan desuden kalde sig den første kvindelige socialdemokratiske spidskandidat i 30 år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christel Schaldemose

MEP (S)
cand.mag. i historie (SDU 2002)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024