Claus Hjort fastholder: Det er uholdbart, at Kristian Jensen underløber Løkke

URO: Venstre-nestor Claus Hjort Frederiksen (V) bekræfter, at han på et internt møde har opfordret Kristian Jensen (V) til at trække sig som næstformand og gruppeformand.

Claus Hjort Frederiksen bekræfter, at han i forbindelse med partiets sommergruppemøde har opfordret Kristian Jensen (V) til at trække sig fra posterne som næstformand og gruppeformand.

"Jeg synes, det er uholdbart, at vi har en næstformand, der underløber partiets formand med politiske udmeldinger. Det er vi nødt til at få en diskussion af i Venstre," siger Venstres nestor og tidligere minister til Jyllands-Posten.

"Jeg har bare påpeget på gruppemødet, at det er uholdbart, at næstformanden bruger sin post som næstformand i Venstres organisation, og vel også gruppeformand, til at underløbe den linje, som partiets formand lægger," uddyber han til Berlingske.

Opfordringen, som Claus Hjort Frederiksen efter sigende skulle have fremlagt for folketingsgruppen i en forberedt tale, kommer, efter at Kristian Jensen (V) i et interview med Berlingske 7. august direkte undsagde V-formand Lars Løkke Rasmussens (V) politiske linje på en række områder.

Det gjorde han blandt andet ved åbent at erklære sig uenig i Venstre-formandens beslutning om at åbne for en SV-regering under valgkampen.

"En SV-regering er ikke svaret, og jeg tror, der fra de andre borgerlige partier er en forventning om, at hvis vi skal stå i spidsen for det borgerlige samarbejde, så skal vi også sige det klart og tydeligt," lød det fra næstformand Kristian Jensen (V) i interviewet.

Landsmødet kan blive afgørende
Flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe skulle ifølge flere kilder have støttet Claus Hjort Frederiksens udmelding – heriblandt tidligere energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V). Det skriver TV 2 Nyhederne.

Det er medlemmerne på Venstres landsmøde, der kan fjerne Kristian Jensen som næstformand. Folketingsgruppen kan derimod vælge at afsætte ham fra posten som gruppeformand for folketingsgruppen.

Venstres landsmøde afholdes 17. november 2019.

Du kan gense Venstres pressemøde her

Forrige artikel Efter intern uro: Kristian Jensen fortryder offentlig kritik af Løkke Efter intern uro: Kristian Jensen fortryder offentlig kritik af Løkke Næste artikel Skatteministeriet efter hård kritik: Ejendomsvurderinger kommer til tiden Skatteministeriet efter hård kritik: Ejendomsvurderinger kommer til tiden