Om  
Peter Andreas Norn
Connie Hedegaard

Concito indgår samarbejde med nordiske tænketanke

Den grønne tænktetank Concito indgår i et større nordisk samarbejde om grøn omstilling. Her vil Concito arbejde sammen med de nordiske klimatanke Cicero og IVL, de Islands- og Reykjaviks Universiteter, samt den finske konsulentvirksomhed, Tyrsky Consulting.

Tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard er bestyrelsesformand for Concito. 
Tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard er bestyrelsesformand for Concito. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Oliver Ruby

Den grønne tænketank Concito indgår i samarbejde med en række ledende nordiske tænktetanke. 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Concito onsdag.

Concito vil igennem projektet “Nordic Stocktake and Visions – Pathways to Climate Neutrality” arbejde sammen med en række nordiske tænketanke og universiteter.

Projektet er finansieret af Nordisk Ministerråd.

Projektet er en del af Concitos nye publikation ”Et scenarie for: Dansk klimaneutralitet i 2040”, som viser, hvordan det er muligt at nå dansk klimaneutralitet tidligere end hidtil antaget – nemlig allerede i 2040.

Samarbejde vil være med den norske klimatænketank Cicero, den svenske miljøtænketank IVL, Islands- og Reykjaviks Universiteter og den finske konsulentvirksomhed, Tyrsky Consulting.

”Danmark og de øvrige nordisk lande er godt forberedt til at påtage sig dette ansvar. Vi har den nødvendige know-how og en stærk tradition for at gå forrest. I projektet belyser vi emner og udfordringer, der er vigtige på den vej”, udtaler programchef hos Concito Peter Andreas Norn, som leder det nordiske samarbejdsprojekt.

Projektet skal inspirere internationalt til en hurtigere grøn omstilling mod klimaneutralitet. Projektet skal også bidrage til at skabe fremtidens klimaneutrale hverdagssamfund.

Samarbejdet stables på benene imellem de nordiske lande, da de traditionelt ses som forgangslande for den grønne omstilling.

Projektet løber frem til slutningen af 2023.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Andreas Norn

Programchef, Concito
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1998), ph.d.

Connie Hedegaard

Formand, Concito & KR Foundation, OECD’s Round Table for Sustainable Development
cand.mag. i historie og litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1991)

0:000:00