Om  
Lisbeth Nielsen

Coronaveteran stopper som direktør i styrelse

Direktør for Sundhedsdatatyrelsen Lisbeth Nielsen stopper, når hendes kontrakt udløber om knap tre måneder. Hun kan forlade styrelsen med mere end rank ryg, siger sundhedspolitisk analytiker.

Afgående direktør i Sundhedsdatastyrelsen Lisbeth Nielsen fortsætter ikke som direktør. 
Afgående direktør i Sundhedsdatastyrelsen Lisbeth Nielsen fortsætter ikke som direktør. Foto: Sundhedsdatastyrelsen
Frida Flinch

Endnu en person, der under coronaepidemien stod ved roret, stopper nu som direktør.

Lisbeth Nielsens tid som direktør for Sundhedsdatastyrelsen slutter, når hendes stilling udløber 31. oktober 2023.

Det oplyser Sundhedsdatastyrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også

Den afgående direktør har siddet på posten siden styrelsens start i 2015, men nu har hun lyst til at prøve noget nyt.

"Det er lykkedes os at skabe en stærk, velfungerende styrelse, der er med til at sikre, at vores sundhedsvæsen bygger på effektive digitale løsninger og avanceret brug af sundhedsdata," siger Lisbeth Nielsen i pressemeddelelsen.

Lisbeth Nielsen er den sidste styrelsesdirektør fra coronatiden, der har varetaget en direktørstilling fra pandemiens start.

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) komplimenterer Lisbeth Nielsen for hendes indsats på området. Sophie Løhde var som sundhedsminister med til beslutningen om at oprette en ny styrelse med fokus på sundhedsdata i 2015. 

Læs også

"Lisbeth har gennem årene gjort en kæmpe indsats og været med til at styrke kvaliteten og brugen af sundhedsdata i Danmark og har dermed både bidraget til at udvikle og fremtidssikre vores sundhedsvæsen," siger hun i en skriftlig kommentar til Altinget. 

Lisbeth Nielsen har vist sig som en særdeles driftssikker styrelseschef. Hun er anerkendt for sin dygtighed og for at være en meget åben og kommunikerende direktør.

Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Altingets sundhedspolitiske analytiker

Sundhedsdata er et vanskeligt område at administrere, fordi "møgsager potentielt kan eksplodere", forklarer Altingets sundhedspolitiske analytiker Ole Nikolaj Møbjerg Toft. Han tøver dog ikke med at give den afgående direktør rosende ord med på vejen.

"Hun kan forlade styrelsen med mere end rank ryg. Lisbeth Nielsen har vist sig som en særdeles driftssikker styrelseschef. Hun er anerkendt for sin dygtighed og for at være en meget åben og kommunikerende direktør."

Den kommende direktør kan søge stillingen indtil 15. august.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lisbeth Nielsen

Kommende direktør, Filadelfia (15/6), medlem, Dataetisk Råd
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1998)

0:000:00