Dagens overblik: Minister vil stramme reglerne for kviklån

OVERBLIK: Strammere regler for kviklån, Alternativet ønsker kvindekvoter i embedsværket, og tildækningsforbuddet træder i kraft. Få dit politiske overblik her.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) mener, at det er urimeligt at give lån til mennesker, der har ringe mulighed for at betale det tilbage. 
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) mener, at det er urimeligt at give lån til mennesker, der har ringe mulighed for at betale det tilbage. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/ Ritzau Scanppix
Christina Houlind

Så tager vi fat på endnu en dag i dansk politik.

Vi starter hos Politiken, som kan fortælle, at erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) er klar til at se på strammere regler for at sikre bedre kontrol med kviklån.

"Der er nogle banditter derude, som lever af at give lån til folk, der ikke kan betale dem tilbage. Det er urimeligt, og det er også derfor, vi er ved at stramme op," siger ministeren til avisen.

Udmeldingen kommer efter, at Socialdemokratiet er kommet med ti konkrete forslag til, hvordan man kan bekæmpe de dyre lån.

Der er nogle banditter derude, som lever af at give lån til folk, der ikke kan betale dem tilbage. Det er urimeligt, og det er også derfor, vi er ved at stramme op.

Rasmus Jarlov
Erhvervsminister (K)

Ifølge Politiken vil regeringen komme med sit eget udspil i løbet af efteråret.

ALT vil indføre kvindekvoter i embedsværket
Hvis det var op til Alternativet, skulle 40 procent af posterne i den absolutte magtelite på Slotsholmen besættes af kvinder. Det skriver Altinget.

"Jeg tror, at vi ubevidst hænger fast i, at når departementschefen klassisk har været en mand, så er det nok, fordi det er en god idé, og fordi mænd er bedre til at forvalte den opgave. Så vi skal udfordre vores egne antagelser. Det er det, forslaget handler om," siger partiets politiske ordfører, Carolina Magdalene Maier til Altinget.

Der er dog ingen andre af oppositionspartierne, der ønsker at indføre kvoter.

Læs hele artiklen her

Valgfest med mexicansk tema
Vi iler videre til en historie fra TV 2 Lorry. Til kommunal- og regionrådsvalget kunne københavnerne sætte kryds ved partiet "Valgfest med mexicansk tema". Det valgte over 1.000 at gøre. Det betyder, at partiet nu modtager en årlig partistøtte på 5.000 kroner. Partiets stifter Michael Staal-Olsen agter nu at indfri sit valgløfte, der netop lød på en valgfest med mexicansk tema.

"I forbindelse med ethvert valg er der en pulje til partistøtte, som vælgerne er med til at fordele. Jeg kan konstatere, at mere end 1.000 borgere vurderede, at det var rigtigt, at pengene skulle bruges på det her. Det har jeg taget til efterretning," siger Michael Staal-Olsen til TV 2 Lorry.

Det sker i dag
I dag træder det meget omdiskuterede tildækningsforbud i kraft.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00