Dagens overblik: Samtlige V-regionsrådsmedlemmer advarer Løkke mod at lukke regionerne

NYHEDSOVERBLIK: I et internt brev opfordrer Venstres 54 regionsrådsmedlemmer statsministeren til at droppe planerne om en nedlæggelse af regionsrådene. Innovationsminister Sophie Løhde vil tage bonusser fra departementscheferne. Få overblik over dagens politiske nyheder.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens politiske nyhedsoverblik.

Der er fortsat en stor intern uenighed i Venstre om regionernes fremtid. Kort tid før jul advarede en række V-profiler statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mod at nedlægge regionsrådene. Nu gentager samtlige Venstres 54 regionsrådsmedlemmer advarslen i et internt brev til statsministeren.

Det skriver avisen Danmark, der er i besiddelse af brevet.

Splittelsen sker på baggrund af regeringens varslede sundhedsreform, hvor den ifølge avisen Danmark arbejder med en model, hvor de fem regionsråd bliver nedlagt. Det er netop udsigten til, at alle regionsrådsmedlemmer bliver fyret, og at sundhedsvæsenet i stedet skal styres centralt og af embedsmænd, der vækker utilfredshed i baglandet.

"På vegne af Venstres regionsrådsmedlemmer vil vi kraftigt appellere til, at det direkte folkevalgte element i regionerne bevares," skriver de fem gruppeformænd, der repræsenterer samtlige Venstres 54 regionsrådsmedlemmer ifølge avisen Danmark.

Løhde: Departementschefer skal have færre bonusser
For fremtiden skal ministeriernes departementschefer ikke længere have udbetalt den såkaldte præstationsbonus, som de normalt kan få i slutningen af året.

Det mener innovationsminister Sophie Løhde (V) ifølge DR Nyheder.

"Tiden er inde til, at vi afskaffer det her årlige – skal vi kalde det jule- eller nytårsgratiale – som departementscheferne mere eller mindre automatisk modtager," siger hun til DR Nyheder.

Ministeren vil nu gå i dialog med de faglige organisationer om, hvordan bonussen kan blive afskaffet.

DF: Børns trivsel skal ikke stå i vejen
Tvangsfjernelse af børn på udrejsecenteret i Sjælmark må ikke blive en genvej til at blive i Danmark, mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Det skriver Altinget.

Udtalelsen kommer i kølvandet på, at Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, har opfordret til, at børn kan blive tvangsfjernet fra udrejsecenteret Sjælsmark, hvis de mistrives.

Ifølge Martin Henriksen forsøger Socialdemokratiet på den ene side at udstråle en stram udlændingepolitik og på den anden side sikre bedst tænkelige forhold for børn:

”De blæser med mel i munden. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre at få begge dele. Man skal behandle børn så godt som muligt, men man må ikke sætte den stramme udlændingepolitik over styr på grund af det,” siger Martin Henriksen til Altinget og tilføjer:

”Det er ikke rimeligt, at forældre bruger deres børn som gidsler.”

Læs hele artiklen her.

EU-lande klar til at stramme kursen over for Iran
Nu får det konsekvenser for det iranske styre, at iranske efterretningsmyndigheder planlagde et attentatforsøg på dansk jord.

Det skriver Jyllands-Posten.

Efter blandt andet pres fra den danske regering forventes det, at EU's medlemslande tirsdag vil blive enige om en EU-reaktion mod Iran.

Ifølge avisen vil landene sætte en del af den iranske efterretningstjeneste, Mois, samt afdelingens chef, Saeid Hashemi Moghadam, og en tidligere iransk diplomat i Wien Assadollah Asadi på EU's terrorliste.

Riskær har indsamlet vælgererklæring med rekordfart
Efter lige knap to måneder er Klaus Riskær Pedersen allerede halvvejs med sin indsamling af de underskrifter, der skal give ham en plads på stemmesedlen til folketingsvalget.

Det skriver Altinget.

Ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriets oversigt over digitale vælgererklæringer, der er blevet opdateret mandag, har Klaus Riskær Pedersen som parti indsamlet 11.261 erklæringer.

Det er mere end halvdelen af de 20.109, der kræves for at blive erklæret opstillingsberettiget til Folketinget.

Ifølge valgekspert og professor Kasper Møller Hansen er det uden fortilfælde, at det lykkes Klaus Riskær Pedersen at samle så mange underskrifter på den tid. Men han mangler stadig det sidste seje træk, inden han er helt i mål.

”Vi har også set med andre nye partier som for eksempel Alternativet, at det gik meget hurtigt i starten, og så er de sidste underskrifter faktisk de sværeste at få ind,” siger han til Altinget.

Det sker i dag

  • Klokken 15.00: Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er i samråd om udenlandske praktikanter i landbruget og sundhedsvæsenet.
  • Klokken 15.30: Dansk Industri Digital holder traditionen tro nytårskur. Til nytårskuren taler blandt andre uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) og tidligere minister Søren Pind.

Forrige artikel DF: Børns trivsel må ikke bremse den stramme udlændingepolitik DF: Børns trivsel må ikke bremse den stramme udlændingepolitik Næste artikel Snit af målinger: Rød blok fastholder føring trods paradigmeskifte og finanslov Snit af målinger: Rød blok fastholder føring trods paradigmeskifte og finanslov