Dagens overblik: SF vil afskaffe nationale test

NYHEDSOVERBLIK: Afskaffelsen af nationale test i folkeskolen bliver et krav til en ny S-regering. Få dagens overblik, hvor blandt andet Novo Nordisk Fonden kritiseres af DF for politisk indblanding, fordi fonden vil forbedre vilkårene i Europas flygtningelejre.

Godmorgen og velkommen til dit sidste af Altingets daglige politiske overblik i 2018.

Siden foråret 2010 har folkeskoleelever fra 2. til 8. klasse svedt over nationale test i blandt andet dansk og matematik. Men det skal snart være fortid, hvis det står til SF.

SF vil have de nationale test afskaffet og tager det med som et krav til forhandlingerne, hvis Socialdemokratiet får regeringsmagten efter forårets folketingsvalg. Det skriver dagbladet Politiken.

”De nationale test gør i dag mere skade end gavn. Derfor skal de helt afskaffes, så pengene kan bruges bedre på andre ting,” siger politisk ordfører Jacob Mark (SF) til Politiken.

Socialdemokratiet er dog ikke meget for at efterkomme kravet, men forklarer til Politiken, at partiet er klar på at begrænse antallet af nationale test, særligt i de mindre klasser.

DF advarer Novo Nordisk mod politisk indblanding
Er det politisk indblanding, når erhvervsfonde som for eksempel Lego Fonden og Novo Nordisk Fonden bruger penge på flygtninge?

Det spørgsmål er kommet til debat, efter Berlingske i går bragte et interview med Lars Rebien Sørensen, formand for Novo Nordisk Fonden, der vil bruge større summer på sociale og humanitære forhold i flygtningelejre, både i og uden for Europa.

I dag advarer Dansk Folkeparti fonden mod at række en hjælpende hånd for langt frem mod flygtninge og migranter herhjemme:

”Hvis fonden donerer penge i et sådant omfang, at forholdene bliver mere attraktive, så blander den sig i asylpolitikken, og det kan blive et problem,” siger partiets udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) til Berlingske.

Nyt it-system til boligvurderinger sejler på fjerde år
Til sidst skal vi runde det fire år lange arbejde med et nyt system til ejendomsvurderinger.

Arbejdet med det nye ejendomsvurderingssystem ser ud til at være i langt større problemer end hidtil oplyst, skriver dagbladet Politiken.

Fire år efter at arbejdet med det nye komplicerede it-system blev sat i gang, har det endnu ikke været muligt for den styrelse under Skatteministeriet, der udvikler projektet, at opfylde kravet om at indsende en business case med tidsplan og et budget for projektet til Statens It-råd, som følger alle større it-projekter.

Skatteminister Karsten Lauritzen valgte i oktober at udskyde ejendomsvurderingerne yderligere et år, så de først kommer i 2020.

"Vi skal tage ved lære af de fejl, vi har lavet i fortiden. Vi skal være sikker på, at det nye ejendomsvurderingssystem fungerer," sagde Karsten Lauritzen til Altinget.

Det var det håndplukkede nyhedsoverblik til dig for denne omgang. Godt nytår!

Det sker i dag:
Tyskland ventes at godkende Femern-forbindelsen. Ifølge Femern A/S vil transportministeriet i delstaten Slesvig-Holsten i dag give den endelige tyske tilladelse til at igangsætte byggeriet af Femern-forbindelsen. Godkendelsen har ventet i fem år og kan give grønt lys trods tyske klager.

Forrige artikel "Hvis vi ikke gør noget, får sygehuspersonalet så travlt, at ingen gider bruge deres arbejdsliv på det" Næste artikel Danske skoleelever læser og staver dårligere Danske skoleelever læser og staver dårligere