Dagens overblik: Naser Khader skal til samtale hos Søren Pape

POLITISK OVERBLIK: Naser Khader er kommet i vælten efter en sms til den kvindelige imam Sherin Khankan, der står bag projektet Exitcirklen. Nu vil K-formand Søren Pape Poulsen tage en snak med Khader.

Naser Khader er kommet ud i lidt af et stormvejr, efter at en sms, som han har sendt til den kvindelige imam Sherin Khankan, er kommet frem.

Sherin Khankan er administrerende direktør i foreningen Exitcirklen, som Naser Khader sammen med Marcus Knuth (V) og Martin Henriksen (DF) tidligere i år forsøgte at fratage støtten. Siden har parterne skændtes frem og tilbage, men i weekenden tog sagen en ny drejning, da Sherin Khankan gik ud med den sms, som hun havde fået fra Khader.

”Jeg har ikke fortalt eller vist nogen de søde beskeder og fotos, du sendte til mig – fra før vi blev uvenner på Radikales Landsmøde om sharia-resolutionen. Jeg fandt en hel del i kassen i går, bl.a. fotos vi tog sammen i Lund i år 2000 og et modelfoto, du sendte til mig i 1999. Gider du holde op med at lyve?” har Naser Khader ifølge Politiko skrevet til Sherin Khankan.

Pape vil tage en "samtale"
Ifølge Sherin Khankan er det muligt, at Naser Khader kan være i besiddelse af ”dybt personlige og private billeder” af hende, som hun har sendt til ham, da de så hinanden i 1999 og 2000, og hun læser sms'en som en trussel.

Det samme gør politikere i Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Venstre, og også den konservative formand, Søren Pape Poulsen, er nu gået ind i sagen:

Til Berlingske fortæller Pape, at han vil tage "en samtale" med Khader:

”Jeg synes, det på alle måder er en ulykkelig sag, og det lader først og fremmest til at være et personligt drama mellem Naser Khader og Sherin Khankan, der ser ud til at være kørt fuldstændigt af sporet,” siger Søren Pape Poulsen.

Da mødet skal foregå ansigt og ansigt, skal det passes ind i justitsministerens travle kalender, og ifølge Ekstra Bladets oplysninger kan det tidligst blive onsdag.

Snit af målinger: Dårlig måned for DF
November var ikke god for Dansk Folkeparti, der ikke har stået dårligere i meningsmålingerne siden februar. Det viser det kvalitetsvægtede gennemsnit af meningsmålinger, som professor Kasper Møller Hansen laver hver måned for Altinget.

Dansk Folkeparti står til 16,8 procent af stemmerne, hvilket svarer til en tilbagegang på syv mandater i forhold til partiets nuværende 37.

(artiklen fortsætter under grafen)

Se hvordan de andre partier klarer sig målingssnittet her.

Kommer der nogensinde en finanslov?
Det er efterhånden et godt spørgsmål, men mon ikke, den kommer på et tidspunkt. Regeringen mødtes søndag med Dansk Folkeparti, men der er stadig knaster.

Mens regeringen vil have en skattereform med skattelettelser på plads sammen med finansloven, vil Dansk Folkeparti have grundlæggende forandringer i udlændingepolitikken.

Dansk Folkeparti efterlyser forslag fra regeringen til at få sendt flygtninge tilbage til deres hjemlande, hvis de områder er blevet fredeligere.

”Vi siger bare ud fra almindelig sund fornuft, at når der er fredeligere forhold, hvor de interne fordrevne vender tilbage, så mener vi også, at man som flygtning i Danmark kan vende tilbage,” lød det søndag fra Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, ifølge Jyllands-Posten.

 

To hurtige fra weekenden

Claus Hjort åbner for ny placering af kampfly i Skrydstrup
I over to år har Forsvarsministeriet tilbageholdt en kritisk rapport, der viser, at de nye kampfly vil bryde de tilladte støjgrænser, og det har fået forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) til at åbne for, at de nye F35-fly kan få en anden placering end den oprindeligt tænkte ved Skrydstrup Flyvestation og Uldal by. Læs mere hos Jyllands-Posten.

Region Sjælland får alligevel en socialdemokratisk formand
Efter lidt tumult i Region Sjælland, hvor Dansk Folkeparti i sidste uge trak opbakningen til socialdemokraten Heino Knudsen som ny regionsrådsformand, faldt det hele alligevel på plads i weekenden. Her holdt DF plusser og minusser op imod hinanden og endte alligevel med at bakke op om Heino Knudsen frem for Venstres Jacob Jensen. Læs mere hos TV 2.

Det sker i dag
Kl. 10.00: Disruptionrådet mødes i Nordjylland, hvor blandt andre Lars Løkke Rasmussen og Hella Joof skal besøge en række uddannelsessteder og virksomheder.

Kommunernes Landsforening indleder i dag forhandlinger med Danmarks Lærerforening om lærernes arbejdstid. Det er den indledende øvelse til at parterne 12. december udveksler deres krav.

Forrige artikel Ugen i dansk politik: Samråd om skattely, kampfly og konkursrytteri Ugen i dansk politik: Samråd om skattely, kampfly og konkursrytteri Næste artikel Nye tal: Vi vil dele vores sundhedsdata, men stoler ikke på myndighederne Nye tal: Vi vil dele vores sundhedsdata, men stoler ikke på myndighederne
Podcast: Er 20 års forebyggelse spildt, Søren Brostrøm?

Podcast: Er 20 års forebyggelse spildt, Søren Brostrøm?

POLITISK STUEGANG: Når det går den forkerte vej med danskernes sundhed, har 20 års forebyggelsesindsats så været forgæves? Søren Brostrøm svarer i Politisk Stuegang. Her taler vi også om ”kæmpe kvalitetsdyk” i dele af psykiatrien, og styrelseschefen kommer med en opsang til unge læger. Og han forudser store udfordringer for Lægeforeningens nye formand.