Dagens overblik: Tidligere departementschef går ind i politik

NYHEDSOVERBLIK: Kampen mellem Ellemann og Støjberg er ikke slut endnu. Både S og V vil nu fokusere på arbejdsløse indvandrere. Og en tidligere departementschef vil stille op for Liberal Alliance. Få morgenoverblikket.

Tidligere departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, vil stille op til kommunalvalget og satser også på at blive folketingskandidat. 
Tidligere departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, vil stille op til kommunalvalget og satser også på at blive folketingskandidat. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Godmorgen og velkommen til en hurtig overflyvning af morgenens politiske nyheder.

Inger Støjberg fylder stadig de fleste medier efter gårsdagens melding om, at hun forlader Venstre og bliver løsgænger.

Altingets politiske kommentator spår, at Støjberg ender i Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige. Læs artiklen her.

Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen skriver, at kampen mellem Ellemann og Støjberg slet ikke er slut endnu. Og at taberen vil miste alt. Læs mere her.

Jyllands-Postens Marchen Neel Gjertsen fokuserer på, at Venstre med Støjbergs farvel risikerer at miste endnu flere vælgere.

"Der er ingen tvivl om, at vælgerflugten fra Venstre er reel, og i Venstres ledelse må man virkelig bide negle frem mod de næste meningsmålinger. Faktum er, at ingen ved, hvor bunden er for Venstre lige nu," siger hun i artiklen her.

Skabte også røre for tyve år siden
Allerede som ungt medlem af Viborg Amtsråd skabte Inger Støjberg intern ballade i det midtjyske Venstre. I en anden kaliber end i dag, men alligevel.

Vi har samlet syv nedslag i Inger Støjbergs tid i Venstre her:

Læs også

Indvandrere uden job bliver jaget vildt
Men Venstre forsøgte jo i denne uge også at komme til at tale om politik. Med et stort udspil om at få flere indvandrere i arbejde kom Ellemann & co. regeringen i forkøbet på en sag, som også Socialdemokratiet er optaget af.

Med de ti forslag fra Venstre om blandt andet skrappe aktiveringskrav til indvandrere, lægger partiet op til kinddans med regeringen om en integrationsaftale. Samtidig jager det en kile i sammenholdet i rød blok.

Men ambitionerne om at få flere i arbejde kan få det svært i mødet med virkeligheden, skriver redaktør på Altinget Arbejdsmarked, Søren Elkrog Friis, i denne analyse af udspillet

Peter Loft stiller op til valg
Den tidligere departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, stiller nu op som politiker for Liberal Alliance. Han stiller op til kommunalvalget i Gentofte Kommune, men går efter at blive folketingskandidat.

Det skriver Ekstra Bladet.

Som departementschef blev han en af hovedpersonerne i sagen om tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidts lækkede skattepapirer, og i 2016 blev han officielt afskediget efter sagen.

Mød topforhandlerne
I går begyndte de afsluttende forhandlinger om overenskomsterne for tusindvis af ansatte i staten.

Skatteminister Morten Bødskov forhandler for staten, men hvem sidder ved hans side, og hvem skal han lægge arm med om løn, feriedage, pension og omsorgsdage?

Mød topforhandlerne i Altingets overblik her.

Radikale ligger i ly af Venstres krise
Det er heldigt for Radikale, at det går så skidt i Venstre. sådan lyder analysen fra Altingets politiske kommentator Erik Holstein.

To politikere forlod Radikale på en uge, og det er kun fordi, at Venstres krise er endnu større, at fokus på Radikale ikke har været mere intenst, vurderer Holstein i dagens podcast fra Altinget, som du finder her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00