Dagens podcast: Er det trygt at overlade vand og varme til frivillige kræfter?

AJOUR: Flere af de danske vand- og fjernvarmeværker er afhængige af frivillige kræfter for at sikre forsyningssikkerheden. Men de frivillige bliver ældre og presses af effektivisering og administrative krav. Historien om de frivillige ser Altinget: ajour på i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

De frivillige i forsyningssektoren har stået over for mange udfordringer de seneste år.

Ikke nok med at de frivillige, der melder sig, bliver ældre og ældre − og den næste generation, der skal tage over, er svære at få øje på, så har regeringen også forsøgt at professionalisere hele området og få de frivillige ud.

Årsagen var, at man kunne effektivisere sektoren, men det var ikke muligt at finde et flertal for de planer, og i stedet har man nu sørget for, at de frivillige kan fortsætte med at arbejde på nogle af de danske vand- og fjernvarmeværker.

Altinget: ajour har i denne omgang besøg af journalist på Altinget: civilsamfund Klaus Ulrik Mortensen, der har skrevet et tema om frivillighed i forsyningssektoren og de udfordringer, de står over for.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Dagens podcast: Kan blå blok vinde vælgere med en trafikaftale? Dagens podcast: Kan blå blok vinde vælgere med en trafikaftale? Næste artikel Dagens podcast: Hvad er ånden i loven om reglerne for partistøtte? Dagens podcast: Hvad er ånden i loven om reglerne for partistøtte?