Dagens podcast: Et storpolitisk magtspil førte til Grønlands regeringskrise

AJOUR: Skal Danmark eller Kina hjælpe grønlænderne med at finansiere deres nye lufthavne? Det er et spørgsmål, der splitter de grønlandske politikere, fordi beslutningen har betydning for, hvornår Grønland i sidste ende kan blive selvstændigt.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Mandag forlod Partii Naleraq den grønlandske regering, fordi landsstyreformand Kim Kielsen sagde ja tak til, at Danmark kan være med til at finansiere nye lufthavne på Grønland.

Tidligere har Kina ellers været i spil til at medfinansiere dem.

Beslutningen om at vælge den danske finansiering gjorde, at Hans Enoksen, formand for Naleraq, trak sit parti fra regeringen, fordi han mener, at det udskyder datoen for grønlandsk selvstændighed.

Nu skal landsstyreformand Kim Kielsen så forsøge at finde sig et nyt flertal, hvis Grønland ikke skal til valgurnerne igen bare seks måneder efter det seneste valg.

Altingets Arktis-redaktør, Andreas Krog, forklarer sagen i podcast-studiet.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Dagens podcast: Kampen om de stressede danskere Dagens podcast: Kampen om de stressede danskere Næste artikel Dagens podcast: Ensomme Radikale mødes til landsmøde i Nyborg Dagens podcast: Ensomme Radikale mødes til landsmøde i Nyborg