Dagens podcast: Har robotter blandet sig i debat om FN-pagt?

AJOUR: Flere mystiske Facebook-profiler har blandet sig i den danske debat om tilslutning til en ny FN-pagt om migration. Udenrigsministeriet har mistanke om, at der er tale om robotter. Vi ser på sagen i dagens podcast.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Robotter kan have pustet til debatten på de sociale medier om den FN-pagt om migration, som Danmark med statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen tilsluttede sig mandag på en konference i den marokkanske by Marrakesh.

Udenrigsministeriet vurderer ifølge Altingets oplysninger, at der er "klare indikationer" på, at en række opslag om FN-pagten har fået stor spredning, fordi de er blevet af automatiserede Facebook-profiler.

Altinget har set fem af de Facebook-profiler, som sagen handler om, og to eksperter vurderer, at der med stor sandsynlighed er tale om robotter.

I dag i Altinget: ajour forklarer journalist på Altinget Kristine Korsgaard, hvordan man kan se, at der sandsynligvis er tale om Facebook-robotter, der spreder misinformation.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Dagens podcast: Folketinget vil vise tillid til de studerende med ny aftale Dagens podcast: Folketinget vil vise tillid til de studerende med ny aftale Næste artikel Dagens podcast: Uden Social­demokraterne skal Radikale finde et nyt ståsted Dagens podcast: Uden Social­demokraterne skal Radikale finde et nyt ståsted