Dagens podcast: Hvorfor har Løkke tre gange fundet penge til Grønland for at løse gamle sager?

AJOUR: Tre gange i sin statsministerperiode har Lars Løkke Rasmussen løst sager, som har været vigtige for Grønland – nogle af dem med en lang historik. Hvorfor gør Lars Løkke Rasmussen det? Det ser Altinget: ajour nærmere på i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Oprydning af gamle militærbaser, en historisk udredning om de grønlandske børn, der blev fjernet fra deres forældre og sendt til Danmark i 1950'erne, og milliarder til nye lufthavne i Grønland.

Det er tre sager, som grønlænderne længe har haft et ønske om at få løst – og alle sagerne har Løkke hjulpet dem med.

Den tilgang står i skærende kontrast til tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), hvis forhold til den gamle landsstyreformand i Grønland var iskoldt.

Hvorfor har Løkke valgt at rydde op i sagerne på Grønland? Og hvorfor har han ikke formået at løse en af de helt store sager, den om Thule-basen?

Det sætter Altinget: ajour fokus på i dagens udsendelse med hjælp fra arktisredaktør Andreas Krog.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Brexit er udskudt. Hvad betyder det for EP-valget? Ugens EU-podcast: Brexit er udskudt. Hvad betyder det for EP-valget? Næste artikel Dagens podcast: Det står skidt til med den demokratiske forfatning i UK og Frankrig Dagens podcast: Det står skidt til med den demokratiske forfatning i UK og Frankrig
Jobcentre dropper effektivt redskab trods markante resultater

Jobcentre dropper effektivt redskab trods markante resultater

AKTIVERING: Et år efter at have været i revalidering er næsten halvdelen i job eller under uddannelse. Så det er en kortsigtet prioritering, når kommunerne fravælger revalidering for at spare penge, lyder kritikken på baggrund af ny analyse.