Dagens podcast: Hvorfor skifter regeringen Klimarådets formand ud?

AJOUR: Det har vakt røre blandt oppositionspolitikere, at regeringen har udnævnt en ny formand for Klimarådet som erstatning for Peter Birch Sørensen. Helt efter bogen, mener regeringen, mens andre peger på, at der er tale om en fyring af en regeringskritiker.

Placeholder image
Peter Birch Sørensen blev Klimarådets første formand, men han stoppede per 1. december. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

1. december var skiftedag i Klimarådet, hvor Peter Møllgaard satte sig i den formandsstol, der ellers de seneste fire år, siden Klimarådets oprettelse har været Peter Birch Sørensens.

Men formandsskiftet har vakt røre i klimasektoren og blandt oppositionspolitikere. For det er regeringen, der har besluttet, at Peter Birch Sørensen skulle stoppe og erstattes af Peter Møllgaard. Og der bliver spekuleret i, om det kommer som en reaktion på, at Klimarådet har kritiseret regeringens politik. 

Regeringen holder dog fast på, at den er i sin gode ret til at skifte Klimarådets formand ud, fordi der hvert fjerde år skal udpeges en ny. Vi sætter fokus på sagen i dagens podcast med energi- og klimaredaktør Morten Øyen Jensen som gæst.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her


Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser