Dagens podcast: Hvorfor skifter regeringen Klimarådets formand ud?

AJOUR: Det har vakt røre blandt oppositionspolitikere, at regeringen har udnævnt en ny formand for Klimarådet som erstatning for Peter Birch Sørensen. Helt efter bogen, mener regeringen, mens andre peger på, at der er tale om en fyring af en regeringskritiker.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

1. december var skiftedag i Klimarådet, hvor Peter Møllgaard satte sig i den formandsstol, der ellers de seneste fire år, siden Klimarådets oprettelse har været Peter Birch Sørensens.

Men formandsskiftet har vakt røre i klimasektoren og blandt oppositionspolitikere. For det er regeringen, der har besluttet, at Peter Birch Sørensen skulle stoppe og erstattes af Peter Møllgaard. Og der bliver spekuleret i, om det kommer som en reaktion på, at Klimarådet har kritiseret regeringens politik. 

Regeringen holder dog fast på, at den er i sin gode ret til at skifte Klimarådets formand ud, fordi der hvert fjerde år skal udpeges en ny. Vi sætter fokus på sagen i dagens podcast med energi- og klimaredaktør Morten Øyen Jensen som gæst.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Dagens podcast: Uden Social­demokraterne skal Radikale finde et nyt ståsted Dagens podcast: Uden Social­demokraterne skal Radikale finde et nyt ståsted Næste artikel Ugens EU-podcast: Bliver det nogensinde jul for Theresa May? Ugens EU-podcast: Bliver det nogensinde jul for Theresa May?
Elevtallene rasler ned på etnisk opdelte gymnasier

Elevtallene rasler ned på etnisk opdelte gymnasier

FALD: Antallet af nye 1.g-klasser daler drastisk på flere etnisk opdelte gymnasier. På Høje-Taastrup Gymnasium er de nede på to 1.g-klasser. Rektorerne frygter lukning, mens DF og EL kræver handling.