Dagpenge-boss stiller op for Socialdemokratiet

NY KANDIDAT: Verner Sand Kirk, der tidligere har kritiseret Mette Frederiksens (S) dagpengepolitik kraftigt, stiller op for Socialdemokratiet ved næste folketingsvalg. ”Jeg bakker op om hendes nye linje,” siger han.

Direktøren for Danske A-kasser, Verner Sand Kirk, er ny folketingskandidat for Socialdemokratiet.
Direktøren for Danske A-kasser, Verner Sand Kirk, er ny folketingskandidat for Socialdemokratiet.Foto: Torkil Adsersen/Scanpix
Anders Redder

En af Mette Frederiksens (S) største kritikere fra hendes tid som beskæftigelsesminister, Verner Sand Kirk, er ny socialdemokratisk folketingskandidat i København.

Han er af partiets lokalforening i Sundbyvester valgt som kredskandidat på bekostning af Dennis Schnell-Lauritzen.

Verner Sand Kirk er direktør for Danske A-kasser og var i heftige vendinger ude efter Mette Frederiksens dagpengepolitik under den daværende SR-regering.

Dengang blev han af Dansk Arbejdsgiverforening døbt 'Mørkemanden' grundet sine dystre forudsigelser om dagpengereformens konsekvenser for de arbejdsløse.

Bakker op om Mette Frederiksens nye linje
Trods de tidligere uenigheder har Verner Sand Kirk lagt kritikken på hylden og melder sig i dag klar til at bakke op om S-partilederens nye linje på dagpengeområdet.

”Jeg har aldrig kritiseret Mette Frederiksen som person, men jeg var meget uenig i noget af den politik, som hun førte. Hun var bundet af regeringsgrundlaget og prøvede at dæmme op for de værste konsekvenser af den daværende dagpengepolitik,” siger Verner Sand Kirk til Altinget og bakker op om den linje, Socialdemokratiet har lagt siden formandsskiftet. 

”Jeg er enig i den nye linje og vil gerne bidrage til at videreføre den politik,” siger han. 

Foruden arbejdsmarkedspolitikken beskriver Verner Sand Kirk sig som en kandidat med fokus på klassiske socialdemokratiske mærkesager:

”Partiets kerneværdier står mig nært. Skuden mod stigende ulighed skal vendes, vi skal have en god folkeskole og gode uddannelsesmuligheder, og så skal de ældre have en ordentlig velfærd,” siger han. 

59-årige Verner Sand Kirk er uddannet cand.scient.pol. og har inden sin tid som A-kasse-leder været udviklingschef i Socialdemokratiet og afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet.

I Københavns Storkreds får han lov at kæmpe om en folketingsplads i konkurrence med blandt andre Lars Aslan, Pernille Rosenkrantz-Theil, Yildiz Akdogan, Peter Hummelgaard og Mette Reissmann.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Verner Sand Kirk

Direktør, Danske A-Kasser
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1983)

0:000:00