Om  
Dan Jørgensen
Ban Ki-moon

Dan Jørgensen og Ban Ki-moon skal samarbejde om klimatilpasning i Afrika

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, træder ind i den rådgivende bestyrelse for Global Center on Adaptation. Det sker efter invitation fra tidligere generalsekretær for FN, Ban Ki-moon. 

I april 2023 besøgte Dan Jørgensen Pele Island i Vanuatu, der havde været hårdt ramt af menneskeskabte klimaforandringer. Nu skal han samarbejde med FN's tidligere generalsekretær om at accelerere klimatilpasning i Afrika. 
I april 2023 besøgte Dan Jørgensen Pele Island i Vanuatu, der havde været hårdt ramt af menneskeskabte klimaforandringer. Nu skal han samarbejde med FN's tidligere generalsekretær om at accelerere klimatilpasning i Afrika. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

Som et led i den forøgede danske indsats for globalklimatilpasning, træder Dan Jørgensen (S) nu ind i bestyrelsen for Global Center on Adaptation. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af Udenrigsministeriet tirsdag eftermiddag. 

Indtrædelsen sker på baggrund af invitation fra bestyrelsesformand og 8. generalsekretær for FN, Ban Ki-moon. 

”Landene i Afrika mærker i stadigt stigende grad klimaforandringernes konsekvenser. Det er en hovedprioritet for Danmark at hjælpe de berørte lande med at beskytte sig og tilpasse sig disse svære vilkår. Derfor er jeg glad for på Danmarks vegne nu at skulle arbejde sammen med en organisation, som er blandt de absolut førende på denne dagsorden," udtaler Dan Jørgensen om hans nye bestyrelsespost i pressemeddelelsen. 

Global Center on Adaptation (GCA) er en international organisation med hovedsæde i Rotterdam, der har fokus på klimatilpasning - særligt i udsatte områder i Afrika og i forbindelse med FN's klimaforhandlinger. 

”Det glæder mig, at ministeren har takket ja til at blive en del af den rådgivende bestyrelse i Global Center on Adaptation. Jeg er overbevist om, at Global Center on Adaptation vil stå stærkere med ministerens personlige engagement og lederskab," udtaler bestyrelsesforman Ban Ki-moon om det nye samarbejde med den danske minister. 

Som en del af den rådgivende bestyrelse skal Dan Jørgensen arbejde for at accelerere den danske og globale indsats for klimatilpasning i Afrika. Dette skal ske i tæt samarbejde med den Afrikanske Union og den Afrikanske udviklingsbank. 

Foruden den danske minister tæller den rådgivende bestyrelse internationale og politiske sværvægtere som blandt andet: Bill Gates, formand for den Internationale Valutafond, Kristalina Georgieva og præsident for den Afrikanske Udviklingsbank, Akinwumi Adesina.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dan Jørgensen

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2004)

Ban Ki-moon

Fhv. FN-generalsekretær
ba (Seoul 1970), MPA (Harvard 1985)

0:000:00