Om  
Zenia Stampe

Danmark får sit første biodiversitetsråd

Regeringen får nu assistance af et uafhængigt ekspertorgan, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet. Målet er at sikre den vilde natur og miljø.

Ghita Nidam Møller

Den danske natur skal være vildere til gavn for det grønne univers' dyrerige og planteliv. Det er forskere, grønne organisationer og et flertal i Folketinget enige om.

Derfor får regeringen nu hjælp med Danmarks første uafhængige og forskningsbaserede ekspertorgan, oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Biodiversitetskrisen er lige så alvorlig som klimakrisen. Derfor er det helt afgørende, at vi nu får et biodiversitetsråd, der kan rådgive os om indsatsen for at fremme biodiversitet og beskytte truede arter.

Zenia Stampe
MF og miljøordfører (R)

Det såkaldte Biodiversitetsråd skal komme politikerne til undsætning med ekspertrådgivning om biodiversitet, samfundsøkonomi, lovgivning og friluftsliv. Det indebærer analyser, rapporter og sparring med relevante parter til at udforme fagligt velfunderede løsninger, der skal sætte fut i indsatser rettet mod vild natur og biodiversitet.

"Biodiversitetskrisen er lige så alvorlig som klimakrisen. Derfor er det helt afgørende, at vi nu får et biodiversitetsråd, der kan rådgive os om indsatsen for at fremme biodiversitet og beskytte truede arter," udtaler miljøordfører for Radikale Venstre Zenia Stampe i pressemeddelelsen.

Rådet skal først og fremmest levere uafhængig rådgivning om, hvordan regeringen skal implementere finanslovens afsatte pulje på 888 millioner kroner i natur- og biodiversitetspakken og dermed passe bedre på naturen og leve op til internationale forpligtelser på naturområdet

På den måde skal ekspertorganet indgå som assistance til at nå i mål med ambitionen om at vende naturens udvikling og føre insatser med at udlægge mere urørt skov og etablere op mod 15 nye naturnationalparker ud i livet. 

Rådet indstilles af universiteterne og kommer til at bestå af en formand og otte menige medlemmer, der alle skal bidrage med forskellig ekspertise til, hvordan Danmark forbedrer biodiversiteten.

Formanden og medlemmerne udpeges af miljøministeren for perioden 2021-2024. Den proces går i gang nu. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Zenia Stampe

MF (R)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2009)









0:000:00