Danmark genåbner ambassade i Filippinerne

KORT NYT: Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) deltager i genåbningen af Danmarks ambassade i Filippinerne. Åbningen af ambassaden, der har været lukket siden 2002, finder sted som følge af landets høje vækst de senere år.

Camilla Qvirinius Wraae

I forbindelse med sin rundrejse i Asien deltager handels- og udviklingsminister Mogens Jensen i genåbningen af den danske ambassade i Filippinernes hovedstad Manila.

"Det giver mulighed for at styrke de politiske og kommercielle bånd til gavn for dansk erhvervsliv, og samtidig kan vi hjælpe det stigende antal danske borgere i Filippinerne. Det er derfor, regeringen har besluttet at genåbne ambassaden, der blev lukket ned af VK-regeringen i 2002," siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Fillipinerne havde i 2013 en vækst på 7,2 procent og i 2014 forventes de at have en vækst på 6,2 procent. Det er den høje vækst, Mogens Jensen nu håber danske virksomheder kan få gavn af. 

"Danske virksomheder har viden, teknologi og de rette løsninger til at løse Filippinernes udfordringer, og det skal udnyttes til at øge dansk eksport og danske investeringer i landet - og dermed skabe vækst og beskæftigelse i Danmark," siger Mogens Jensen.

Handels- og udviklingsministeren er i øjeblikket på rundrejse i Filippinerne og Vietnam med en delegation af 18 virksomheder, som skal fremme dansk eksport. Med ambassaden på Filippinerne har Danmark nu syv ambassader i ti af Sydøstasiens største lande.

Jan Top Christensen er blevet udpeget som ambassadør.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

0:000:00