Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole 1994.
Etableret i Bruxelles som journalist og ekspert i europæiske forhold siden 1996.
1994-1995: Reporter på Morgenavisen Jyllands-Posten.
1996-1999: EU-korrespondent for Aktuelt.
2000-2002: Bruxelles-korrespondent for DR Nyheder (Radioavisen).
2003-2017: EU-korrespondent og senere Europaredaktør for Politiken.
Udgav i 2003 bogen "I Spidsen for Europa" om Danmarks EU-formandskab og østudvidelsen (medforfatter Michael Ulveman).
Twitter: @LauritzenEuropa
Derfor vil Mette Frederiksen gøre Dan Jørgensen til EU's nye energiboss
Dan Jørgensen kan ikke få samme status som Margrethe Vestager i EU-Kommissionen, men regeringen går efter at placere ham som energikommissær – en potentielt meget vigtig rolle i krydsfeltet mellem industriel udvikling, forsyningssikkerhed og grøn omstilling.
Thomas Lauritzen
Europa-analytikerRikke Albrechtsen
EU-redaktørBRUXELLES: Uanset hvad Dan Jørgensen gør, så vil mange til at begynde med beskrive hans placering i den nye EU-Kommission som et trin nedad for Danmark.
Men hvis regeringens plan for ham lykkes, skal man nok passe på med at undervurdere den fynske socialdemokrats muligheder for at opbygge stor indflydelse i Bruxelles i de kommende år.
Ved første øjekast er det naturligvis sandt, at den nu afgående minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik ikke kan gøre sig håb om at blive ledende næstformand i Kommissionen som Margrethe Vestager.
Den tidligere radikale leder kom fra en post som vicestatsminister, og i løbet af sine 10 år som kommissær har Vestager hævet sig op på et niveau i det formelle hierarki, som lille Danmark ellers ikke kan gøre krav på.
Men der er også argumenter for en mere optimistisk analyse af det danske kommissærskifte.
For det første har Margrethe Vestagers ellers høje stjerne i Kommissionen været falmende det seneste års tid, især siden hendes mislykkede satsning på at blive chef for Den Europæiske Investeringsbank (EIB) sidste efterår. Derfor er det måske på tide med et skifte.
For det andet ser Dan Jørgensen ud til at gå efter et job, der trods en mindre fornem titel kan vise sig reelt magtfuldt. Flere kilder siger til Altinget, at regeringen forhandler med kommissionsformand Ursula von der Leyen om at gøre den danske kandidat til energikommissær.
Hvis det lykkes i de kommende dage og uger, så bliver der tale om en central post i forhold til at nå den nye EU-Kommissions målsætninger om industriel udvikling, konkurrencedygtighed og grøn omstilling i løbet af de næste fem år.