Om  
Anders Eldrup
Jesper Petersen

Anders Eldrup ny formand for Danmarks Innovationsfond

Erhvervsleder og tidligere departementchef i Finansministeriet gennem et årti Anders Eldrup tiltræder som ny formand for Danmarks Innovationsfond.

Erhvervsprofilen Anders Eldrup overtager formandskabet for Danmarks Innovationsfond 7. marts 2022.
Erhvervsprofilen Anders Eldrup overtager formandskabet for Danmarks Innovationsfond 7. marts 2022.Foto: Innovationsfonden
Ghita Nidam Møller

Danmarks Innovationsfond har fundet en ny frontfigur til at sikre støtte til udvikling af perspektivrige idéer og teknologier til nye produkter og konkrete løsninger, der er til gavn for erhvervslivet og borgerne i Danmark: Anders Eldrup.

Den markante erhversprofil og mange årige kending fra diverse ministeriegange og bestyrelser er netop blevet udpeget som ny formand og skal dermed omsætte sine erfaringer fra bordenden i Danmarks Innovationsfonds bestyrelse fra 7. marts og tre år frem. Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Anders Eldrup er blevet udpeget af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen på baggrund af hans bastante karrieres erfaring med det politiske system, forvaltning og det private erhvervsliv.

Han har godt 25 års erfaring fra Finansministeriet, 11 år som administrerende direktør for Dong Energy og erfaring fra en lang række bestyrelsesposter og formandskaber i dansk erhvervsliv. 

Den erfaring og indsigt skal han nu omsætte som ledende skikkelse i fondens arbejde for innovation gennem blandt andet fondens årlige uddeling af mere end 1,5 milliarder kroner i støtte til innovative forskere, virksomheder og iværksættere.

Anders Eldrup kan her desuden trække på sit aktive engangement ude grønne strømninger i erhverslivet som forperson for testcenteret for vindmøller (LORC), Danmarks Grønne Investeringsfond og Grøn Energi samt næstforperson for den grønne tænketank Concito, bestyrelsesmedlem i Norlys og senior rådgiver for Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

Anders Eldrup erstatter Tina Fanø, der har har ønsket at fratræde med udgangen af sin beskikkelsesperiode.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Eldrup

Formand, Innovationsfonden, bestyrelsesmedlem, CIP Fonden, bestyrelsesmedlem, Innargi, bestyrelsesmedlem, Norlys Energi
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1972)

Jesper Petersen

Udenrigs- og udviklingsordfører (S), formand for Folketingets Skatteudvalg, fhv. minister
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)

0:000:00