Danmarks Nato-ambassadør: Trump skal ikke regne med flere danske penge

LYDINTERVIEW: Det er et krav fra Trump, at en stor del af Natos medlemmer skal opjustere deres militærbudgetter. Det kommer dog ikke til at ske fra dansk side. Hør eller genhør interviewet med Danmarks Nato-ambassadør, Michael Zilmer-Johns.

USA skal ikke regne med, at Danmark kommer til at bruge flere penge på militær.

Det er meldingen fra Danmarks ambassadør i Nato, Michael Zilmer-Johns, som er blevet interviewet til Altingets europæiske podcast, Parlamentet.

Det centrale budskab ved topmødet fra Donald Trump ver ellers, at europæerne og Canada skal bruge flere penge på militær, så de kommer op på at bruge de to procent af BNP på militær, som landene tidligere har aftalt.

Før topmødet har Donald Trump sendt breve til en række ledere, hvor han kræver, at de opjusterer deres militærbudgetter.

Det brev har Lars Løkke Rasmussen også modtaget, og selv om Danmark i brevet får ros for sin indsats - særligt i Baltikum - så er der stadig brug for flere penge fra Danmark til Nato, er budskabet fra præsidenten.

Men det skal Trump altså ikke regne med at få, siger Danmarks ambassadør i Nato, Michael Zilmer-Johns.

Altingets EU-analytiker Thomas Lauritzen interviewede ham til det seneste afsnit af EU-podcasten Parlamentet. Du kan lytte til interviewet herunder. Find hele udsendelsen her.

Forrige artikel Dagens overblik: 4 ud af 10 er klar til at bruge flere penge på forsvaret, og der bliver kampvalg hos Radikale Dagens overblik: 4 ud af 10 er klar til at bruge flere penge på forsvaret, og der bliver kampvalg hos Radikale Næste artikel Slagelse-borgmester svarer på anklager i søgsmål: De har ikke nogen sag Slagelse-borgmester svarer på anklager i søgsmål: De har ikke nogen sag